Végleg búcsúzik a Microsoft Band szolgáltatása

Végleg búcsúzik a Microsoft Band szolgáltatása

A Microsoft leállítja a Bandhez tartozó egészségügyi szolgáltatásának a működését, és felszámolja az eszköz alkalmazását. Azoknak pedig, akik még mindig aktív felhasználók, lehetősége van visszafizetést kérni a támogatás leállítása miatt, ami egészen dicséretes lépés a redmondi alakulattól.

A Microsoft már két évvel ezelőtt beszüntette a saját viselhető kiegészítőjének, a Bandnek az értékesítését. Így számítani lehetett arra, hogy a cég lassan le fogja állítani a hozzá tartozó applikációkat és szolgáltatásokat is. Most kiderült, hogy mikor fog erre sor kerülni. A vállalat jelen állás szerint 2019. május 31-én fogja felfüggeszteni a Microsoft Bandhez kapcsolódó szolgáltatás működését, és eltávolítani a piacterekről a Microsoft Band és a Microsoft Health Dashboard applikációk párosát.

Galéria megnyitása

Ez mindenképpen szomorú hír lehet azok számára, akik még a mai napig alkalmazzák valamelyik Bandet, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat, programokat. Éppen ezért a Microsoft úgy döntött, hogy mindenkinek, aki az első generációs Bandet használja még, visszaad 80 dollárt, a Band 2 tulajdonosok pedig 175 dollárra lesznek jogosultak.

Persze a vállalat nem fog mindenkinek pénzt adni, aki csak fel tud mutatni egy ilyen fitneszkarperecet. Elengedhetetlen feltétele annak, hogy valaki jogosult legyen a visszafizetésre, hogy aktív felhasználó legyen, ami abban nyilvánul meg, hogy 2018. december 1-je és 2019. március 1-je között bármikor szinkronizálta az adatait, szóval még az elmúlt hónapokban is hordta a régen kifutott hardverek valamelyikét. A fent említett összegek eléggé méltányosak, szóval minden bizonnyal nem fogják túlságosan sajnálni a dolgot az érintettek, és ha úgy gondolják, akkor képesek lesznek vásárolni valamilyen más eszközt maguknak erre a célra.

A Microsft Band eszközök egyébként továbbra is működni fognak, csak éppenséggel már nem lehet majd menteni az általa mért információkat a hozzá tartozó szolgáltatások nélkül, és az appok újra telepítésére sem lesz mód. A felhőben tárolt adatokat május végéig menthetik el az érintettek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap