Védené a Wikileaks-et is a svéd kalózpárt

Ugyan még mindig nincs szeptember, és még mindig nem tudhatja a svéd kalózpárt, hogy bejut-e egyáltalán a parlamentbe, de egyre többet vállalnak magukra; legújabban a Wikileaks-nek ajánlották fel a leendő mentelmi joguk oltalmát.

Védené a Wikileaks-et is a svéd kalózpárt

Ugyan még mindig nincs szeptember, és még mindig nem tudhatja a svéd Kalózpárt, hogy bejut-e egyáltalán a parlamentbe, de egyre többet vállalnak magukra; legújabban a Wikileaks-nek ajánlották fel a leendő mentelmi joguk oltalmát.

A séma itt is teljesen ugyanaz, mint a Pirate Bay esetében: parlamentbe jutása esetén a Kalózpárt saját szervereket biztosít a Wikileaks-nek ingyen és bérmentve, hardverestül-sávszélességestül, hogy zavartalanul folytathassák tovább a tevékenységüket, és senki ne támadhassa őket többé.

A Wikileaks részéről Julian Assange, a Kalózpárt részéről Rick Falkvinge írta alá a megállapodást. Elmondása szerint a Wikileaks tevékenysége óriási jelentőséggel bír az egész világ számára, ők pedig a maguk részéről teljes mellszélességgel támogatnak minden olyan kezdeményezést, ami fokozza az átláthatóságot és ellenőrzés alatt tartja a hatalom birtokosait.

Természetesen Assanage is nagyon örül az új egyezménynek, és hangot adott abbeli meggyőződésének, hogy együtt kétségkívül jobb hellyé tehetik a világot. Ígéretekben és tervekben tehát nincs hiány, most már minden csak azon áll vagy bukik, hogy valóban sikerül-e megugrania a Kalózpártnak a közelgő (szeptember 19-ei) választásokon a bejutási küszöböt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward