Váratlan lépésre szánta el magát az Instagram

A cég enged a felhasználók és a tartalomgyártók nyomásának az IGTV esetében.

Váratlan lépésre szánta el magát az Instagram

Az Instagram olyan lépést tett az IGTV applikációnál, aminek korábban minden erejével próbált szembemenni. Az IGTV az Instagram egyik fiókalkalmazása, ami arra szolgál, hogy a felhasználók hosszabb videókat is megoszthassanak egymással. A videózási lehetőség nagyon sok embert vonz, de mivel az Instagram erre nem igazán volt alkalmas, ezért a vállalat tavaly elindította az Instagram TV-t, röviden IGTV-t, és ez nem a megszokott formátumot követte.

Itt az Instagram azt szerette volna elérni, hogy álló orientációban rögzített videók tömegeinek adjon otthont a felület. Ezzel különböztette volna meg a szolgáltatást a YouTube-tól és más hasonló felületektől. Ez azonban nem igazán jött össze a cégnek. Az IGTV formátuma szinte senkit nem fogott meg, és ennek eredményeként elkezdtek olyan videók felkerülni az IGTV-re, ahol el kell forgatni a képet a megtekintés előtt. Éppen ezért a vállalat kénytelen volt belátni, hogy jobban jár, ha támogatni kezdi a hagyományosnak tekinthető fekvő képformátumot. Mostantól már hivatalosan is fel lehet tölteni olyan videókat az IGTV-re, amelyeknek a megtekintéséhez el kell forgatni az okostelefonokat, és ez sem fog problémát jelenteni.

Galéria megnyitása

Az Instagram nagy várakozásokkal telve indította el tavaly az IGTV-t, de ez eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Sensor Tower információi szerint csak 4,2 millió felhasználóval rendelkezik ez jelenleg. Éppen ezért a cég az utóbbi időben folyamatosan próbál tenni azért, hogy népszerűsítse a platformot. Nemrégiben például már a Felfedező szekciójában is kiemelt helyre került egy külön fül az IGTV-ről átemelt tartalmak számára, a főoldalon pedig már korábban felbukkantak az IGTV-s felvételek. Bár az IGTV eredetileg azzal a céllal indult, hogy álló videók lesznek rajta kizárólag, de végül engedni kényszerült a cég a nézők és a tartalomgyártók közös nyomásának, most pedig abban bízhat, hogy ennek már lesz pozitív hatása a népszerűséget tekintve.

A mostani lépést az Instagram ahhoz a 2015-ös döntéséhez hasonlította a hivatalos közleményében, amikor elengedte a négyzetes képeket, és lehetővé tette a különböző képarányú feltöltések feltöltését. Bízik benne a vállalat, hogy a nyújtott képarányos megkötés feladásával már tényleg lendületet vehet az IGTV, és elkezdhetnek szaporodni az ide felkerülő minőségi videós tartalmak. De egyébként az is nehezíti ennek a platformnak a terjedését, hogy a pénzszerzési lehetőséget közvetlenül nem biztosít, tehát nagyon nehéz dolga van az Instagramnak akkor, mikor a YouTube-on ismerté vált készítőket akar elcsábítani, vagy új arcokat próbál bevonni.

IGTV: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap