Van, ahol dupla dobozban, fülessel kapható az iPhone 12

A francia törvények miatt az Apple ott több hulladékot termel dobozokkal, mint korábban, de a felhasználóknak legalább a fülhallgató is jár.

Van, ahol dupla dobozban, fülessel kapható az iPhone 12

Amikor már úgy gondolnánk, hogy nem lehet tovább fokozni az iPhone 12 csomagolása körüli felhajtást, akkor tévedünk. Franciaországban sikerült gyakorlatilag olyan komikussá tenni az Apple környezetvédelmi törekvésének eredményét, hogy ezen valószínűleg nincs, aki nem mosolyodik el.

Ugyebár az Apple eltávolította az iPhone-ok mellől a fülhallgatót és a töltőadaptert, hogy kevesebb elektromos hulladékot termeljen, valamint kisebb dobozt tudjon készíteni, amihez kisebb mennyiségben kell alapanyagot felhasználni. Ez eddig igazából teljesen jó elgondolás, az más kérdés, hogy az összkép sajnos már nem olyan pozitív, de ezen most lépjünk túl. Most azért jött fel ismét ez a hír, mert kiderült, hogy nem mindenhol lehet csak úgy kispórolni a mobilok mellől a kiegészítőket.

Friss hírek szerint Franciaországban a törvény írja azt elő, hogy a telefonok mellé a gyártónak mellékelnie kell fülhallgatót. A törvényi szabályozásnak az Apple mindenképpen próbál megfelelni, és hogy ez mit eredményezett? Nos, duplán lett becsomagolva a francia piacra szánt iPhone 12, hogy a fülhallgatónak legyen hely.

Galéria megnyitása

Mivel az új iPhone 12 doboz úgy lett tervezve, hogy abban nincs kialakított helye a fülhallgatónak, és az Apple nem is szerette volna ezt az eszközt külön belezsúfolni minden francia modell mellé, egy újabb dobozt kapott az okostelefon. Egy az eddigieknél nagyobb dobozba lett összecsomagolva az iPhone 12 és a kicsi fülhallgató, tehát Franciaországban nemhogy spórol a cég a csomagoláson, hanem még több hulladékot fog előállítani az extrán dobozolt dobozok révén.

Az Apple persze továbbra is csak a törvényben előírt minimumot teljesíti, szóval töltésre szolgáló adaptert nem érdemes keresni a nagyobb dobozban sem. Ezt még az alaposnak tűnő francia törvény sem írja elő – talán az fel sem merült bennük, hogy egy gyártó ezt megspórolja. Arról nem szólt a fáma, hogy mi a helyzet a korábbi iPhone-okkal Franciaországban, hiszen az Apple azokat is új csomagolással látja már el, de talán ott megtartják a korábbi dobozokat, azokat nem fogják duplán csomagolni.

Egyébként azok a vásárlók, akik az iPhone 12 okostelefonjuk mellé gyári Apple fülhallgatót és töltőt szeretnének vásárolni, azok nem szerény összeg kifizetésére készülhetnek az eleve vastagon árazott mobilokon felül. A legolcsóbb EarPods Lightning csatlakozóval 8 ezer forintba kerül, és ugyancsak 8 ezer forintért vehető birtokba a C-típusú USB-vel ellátott adapter is. Ha valaki kényelmesebben oldaná meg ezeket, akkor az AirPods legolcsóbb változatát 60 ezer forintért szerezheti be, az új MagSafe vezeték nélkül töltő pedig 17 ezer forintba kerül, de ehhez is kell pluszba a 8000 forintos töltőadapter.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap