Változik az értesítési felület az Android 12-ben

Változik az értesítési felület az Android 12-ben

A napokban indult el az Android 12 operációs rendszernek a harmadik fejlesztői előzetese, aminek a főbb újításairól korábban már beszámoltunk. Most pedig arról adhatunk hírt, hogy a grafikus felhasználói felület némi változáson megy majd keresztül az értesítések esetében is.

Az Android 12 DP3 esetében a Google elindította az átszabott értesítési kártyákat. Itt már nincsen külön kiemelve, hogy honnan kezdődnek az értesítések, amivel jobb helykihasználást lehetne elérni, viszont az új kártyák gondoskodnak arról, hogy ne lehessen több értesítést látni, mint korábban.

Azzal együtt, hogy az Értesítések címkét a felületről eltávolította a Google, olyan értesítési kártyákat kezdett használni, amik szellősebbek, ezáltal letisztultabb benyomást keltenek. Igen ám, de így több lett az üres rész is, ennek pedig valószínűleg nem fog mindenki örülni.

Galéria megnyitása

Ettől kezdve azt is jelezni fogja az Android, hogy az adott értesítés például csendes volt, valamint az egy a programhoz kapcsolódó értesítéseket kényelmesebben lehet majd áttekinteni, és feltűnőbben lesz megjelenítve, hogy mennyi különböző „eseményről” van szó pontosan az összecsoportosított értesítések esetében. Ezeket egyetlen érintéssel lehet majd megnyitni, és ilyenkor az

Azt is lehet látni az Android 11 és az Android 12 felületének az összevetésében, hogy az új operációs rendszer lényegesen kisebb kontraszttal dolgozik, ezzel is próbál kellemesebb benyomást kelteni. A melegebb színeknek a használata is előtérbe fog kerülni, amivel a vállalat a szem számára is kíméletesebbé teszi a mobilozást. Így alacsonyabb lesz a káros kékfénynek a szintje, ami jelentősen fárasztja a szemet – főleg rossz fényviszonyok mellett.

Az Android 12 következő frissítése már béta kiadás lesz, ha minden a Google tervei szerint alakul. Akkorra már jobbára elnyeri majd azt az arcát, amit a végleges verzió is mutathat majd. A vállalat előre láthatólag a Google I/O keretében fog legközelebb beszélni az Android 12-ről, és akkor kerülhet bevetésre az első bétája is ennek. Az, hogy elkészüljön, még hónapokra van. Augusztus legvégén vagy szeptember elején kerülhet majd bevetésre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap