Változik a Google Telefon app, érdemes lesz odafigyelni rá

Változik a Google Telefon app, érdemes lesz odafigyelni rá

A Google egyebek mellett saját tárcsázóval is rendelkezik, ami most két fronton is módosításon esett át. És bizony érheti meglepetés a felhasználókat, ha nem nézik meg, hogy milyen újításokat hozott meg a vállalat.

A Telefon applikációnak van egy olyan remek funkciója, hogy képes a beszélgetéseket rögzíteni szöveges formában is. Ez a fejlesztés még a Pixel 3 okostelefon érkezésével együtt készült el, de most már minden támogatott Pixel esetében működik. Ezek a készülékek folyamatosan mentik a felhasználó beszélgetéseinek átiratát a tárhelyükre, ami sok esetben jöhet jól. Így megnézhető, ha valamilyen fontos információt mondtak hívás közben az embernek, amire nem emlékszik tisztán, és még sok példát lehetne arra mondani, hogy mikor bizonyulhat ez hasznosnak.

Viszont ez a funkció egy idő után már képes annyi mentett csevegésről automatikusan menteni az átiratot, ami a hosszú évek alatt már tetemesebb helyet emészt fel a beépített adattárolón. Éppen ezért a Google most meglépte azt, hogy az automatikusan felvett anyagokat ugyanígy törölni kezdi. A támogatott készülékek maguktól megsemmisítenek majd minden önállóan tárolt felvételt 30 napon túl.

Galéria megnyitása

Tehát egy hónapig a mobilok továbbra is megőrzik az átiratokat, de ezt követően ezek megsemmisülnek, ha nem menti el a szükséges dokumentumokat manuálisan a felhasználó. Hiszen lehetnek olyan beszélgetések, amikre később is szükség lehet. Az automatikusan történő törlést ki lehet majd kapcsolni, ha nem tart rá igényt a készülék tulajdonosa, és továbbra is szeretné hosszú ideig tárolni a beszélgetések átiratait.

A Google Telefon másik érdekessége, hogy már lehetőséget fog nyújtani arra, hogy bemondja a hívó nevét vagy telefonszámát. Amikor befut egy hívás, akkor normál esetben szimplán kicsörög a készülék, és nem tudja az ember, hogy ki keresi, amíg nem veszi kézbe a mobilját. A Telefon alkalmazás a jövőben viszont már képes lesz arra, hogy hangosan felolvassa a hívó telefonszámát, vagy a nevét, amennyiben tud nevet társítani a számhoz. Ehhez persze az kell, hogy az adatbázisában vagy a névjegyzékében megtalálja az adott számhoz tökéletesen passzoló nevet.

Galéria megnyitása

Ez nem egy olyan újítás, amivel a Google áll elő elsőként, más híváskezelőknél már lehetett találkozni ilyen funkcióval, és ez bizony nagyon jól tud jönni. Ha az ember rögtön hallja, hogy ki hívja, akkor annak fényében már a telefon elővétele közben el tudja dönteni, hogy fogadja-e a hívást, illetve nem feltétlenül kapkod a készülék után, így akár még baleseteket is meg lehet előzni ezáltal.

Azt nem lehet tudni, hogy a Google mikor fogja a Telefon alkalmazást az újításokkal a nagyközönség számára elindítani, de érződik a szolgáltatás fejlesztésén, hogy a vállalat már erre készül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap