Ütemezhető lesz a letöltés Chrome-mal mobilon

Ütemezhető lesz a letöltés Chrome-mal mobilon

A Google folyamatosan próbálja csiszolni a Chrome böngészőt, miközben arra törekedik, hogy a program megőrizze a letisztultságát. A Chrome Canary androidos kiadásának legújabb verziójában egy olyan funkció bukkant fel, ami például a szűkös mobilinternetes kerettel gazdálkodók számára ideális lehet.

Bekerült az alkalmazásba egy lehetőség, amivel ütemezhetőek letöltések későbbi alkalomra, amikor a készülék már nem mobilnetre, hanem Wi-Fi-re kapcsolódik. Ezáltal elkerülhető a felesleges adatforgalmazás. És a Google egy fokkal még tovább ment itt, az ütemezésnél akár dátumot is be lehet állítani.

Az újdonságot még csak teszteli a Google, és valószínűleg ki fog még jönni néhány főverzió, mire ez élesítve lesz. Ugyanis jelenleg még a Chrome Canary esetében is csak a Flags részen előcsalogatható kapcsolóval lehet ezt aktiválni, abban sincs alapból elérhetővé téve. De reményeink szerint igazából ez hibátlanul fogja tenni a dolgát, és azért belátható időn belül meg fog jelenni stabil kiadásban.

Ha valaki már most használatba venné, mert nagyon kicsi adatkeret áll a rendelkezésére, de sokszor kell letöltenie a böngészőn keresztül fájlokat, akkor ehhez telepíteni kell a Chrome Canary applikációt. Ha ez megvan, akkor a címmezőbe be kell írni a „Chrome://flags” sort, és a megjelenő oldalon ki kell keresni az újdonsághoz tartozó kapcsolókat. Kettő van ebből, az egyik az „Enable download later”, a másik pedig a „Show download later dialogue on Wi-Fi” névre hallgat. Ezeket kell bekapcsolni.

Galéria megnyitása

A funkció élesítését követően a letöltések megkezdésekor mindig feljön majd az a párbeszéd ablak, ahol ki lehet választani, hogy az adott fájlt, dokumentumot az ember mikor szeretné menteni. Lehet azonnal letöltést kérni, beállítható a Wi-Fi-n való letöltés, és tetszőleges dátum is felvehető.

A dátumra való ütemezés révén igazából az ember két legyet üthet egy csapásra. Ezzel ugyanis nemcsak, hogy elkerülhető a nem kívánt adatforgalom, hanem még a feledékenység is megelőzhető vele. Hiszen ha például időre kell leadni egy dokumentumot, akkor beállítható úgy a letöltést, hogy akkor töltse le azt a Google Chrome, amikor szükség lesz rá, és így ott lesz az okostelefonon a friss értesítést az elkészült letöltésről a megfelelő pillanatban.

Mielőtt ez az újítás széleskörűen elérhető lesz, még be fog kerülni alapból élesítve a Chrome Canary böngészőbe, majd a béta verzióba, és ezt követően bukkanhat fel a stabil kiadásban. És most még csak az Android esetében bukkant ez fel, szóval nem tudni, hogy az iOS esetében is biztosított lesz-e.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap