Újra hibázott a Facebook, milliók érintettek

Most a vállalat ismét több mint 10 millió felhasználót hozott kellemetlen helyzetbe egy apró, de igen kínos hibával.

Újra hibázott a Facebook, milliók érintettek

A Facebook mostanában rendszeresen elő van véve azért, mert valamilyen formán vét a felhasználói adatok védelmének terén. Most a vállalat ismét több mint 10 millió felhasználót hozott kellemetlen helyzetbe egy apró, de igen kínos hibával.

A napokban derült fény arra, hogy még májusban a Facebook véletlenül átállította 14 millió regisztrált személyes konfigurációját a megosztásokra vonatkozóan. A vállalat lehetőséget biztosít minden felhasználónak arra, hogy szabadon befolyásolhassa, hogy kik láthatják a közösségi oldalon megjelenő bejegyzéseiket. És ezen a ponton hibázott a Facebook, ugyanis felülírta az érintettek egyedi paraméterezését, mégpedig úgy, hogy minden információ publikusan ment ki.

Galéria megnyitása

Az eset még május 18. és 22. között történt, de mint azt megtudhattuk, a Facebooknak csak május 27-ére sikerült minden felhasználónál visszaállítani az eredeti rendet. Szóval azok, akik nem voltak résen, könnyen kínos helyzetbe kerülhettek, hiszen olyan emberek is láthatták a megosztásaikat, akiknek nem lett volna szabad azokhoz hozzáférnie. A rendszer külön értesítést küldött minden a 14 millió felhasználónak, hogy manuálisan ellenőrizzék, hogy rendben vannak-e a megosztási beállítások. Így biztosan elkerülhetőek a további problémák.

A Facebook mostani hibája arra vezethető vissza, hogy a vállalat egy új funkciót tesztel, ami kiemelt elemeket mutat azoknak, akik nem ismerősként tekintik meg valakinek a profilját. A kiemelt dolgok mindenki számára láthatóak, viszont a közösségi oldal szakemberei az érintetteknél nemcsak a kiemelés céljával kiválasztott elemeket, hanem mindent láthatóvá tettek, amikor nem megfelelően alkalmazták az új eszközt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward