Újításokkal készül a WhatsApp

Újításokkal készül a WhatsApp

A WhatsApp kapcsán a napokban kettő készülő új funkcióra is fény derült. Az egyik dolog, hogy már ebben a csevegőben is lesz sötét mód, amivel lehet kímélni a szemet este, és bizonyos eszközök esetében csökkenthető a fogyasztás (OLED kijelzőre vonatkozik ez), a másik pedig, hogy már látható lesz, hogy mennyi alkalommal továbbítottak egy üzenetet.

A besötétített grafikus felhasználói felület egyre több programba kerül be, így nem meglepő, hogy az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő kommunikációs appot is eléri. A WhatsApp fejlesztői már tavaly elkezdtek ezen az újításon dolgozni, és már bekerült az egyik friss androidos bétában is. A WABetaInfo által megosztott képeken látható, hogy nem teljesen fekete a háttér az alkalmazásban, hanem nagyon sötét szürke, több olyan applikáció is van, ahol hasonlóan van megoldva a sötét mód. (Érdekesség, hogy a WhatsApp az iOS-es programban is teszteli a sötét módot, ott viszont a korábbi információk alapján még teljesen fekete volt a háttér.) Sajnos azt nem lehet látni egyik alábbi felvételen sem, hogy milyen a beszélgetésekben a sötét felület, ez pedig azért van, mert ott még nincs bevezetve, kizárólag a beállításokban működik egyelőre. Remélhetőleg ez megváltozik majd, mire bekerül a végeleges alkalmazásba is.

Galéria megnyitása

A WhatsApp felületén népszerű az üzenetek továbbosztása, de eddig az üzenetet elküldő emberek legfeljebb arról szerezhettek tudomást, hogy megosztották az általa írtakat, semmi mást, de ez a jövőben megváltozik majd, ugyanis jön a továbbítás számláló. Ez az előzetes információk szerint úgy fog működni, hogy az üzenetek felett már nemcsak kiírja halványan, hogy továbbították azt mások számára, hanem amikor megérinti az ember a megosztott üzenetet, akkor megjelenik majd egy új felületen, hogy pontosan mennyi alkalommal lett ez továbbküldve.

Galéria megnyitása

Amennyiben egy üzenetet a beszélgetőpartner négynél több alkalommal is továbbit mások irányába, akkor a „Frequently forwarded” (Gyakran továbbított) felirat kerül fölé, szóval rögtön lehet majd látni, ha egy üzenet nagy sikert aratott valamilyen oknál fogva. Igen ám, de a WhatsApp azt már nem fogja kiírni ilyen esetekben, hogy pontosan mennyi alkalommal történt továbbítás, szóval ezt csak addig tudja számon követni, amíg a számláló maximum négyet mutat, 5 vagy több megosztást követően már nem.

Galéria megnyitása

A sötét mód a WhatsApp 2.19.82-es béta kiadásában bukkant fel, a továbbítást számoló funkció pedig a 2.19.80-as béta verziónak a része. Azt egyik esetben sem lehet tudni, hogy a nagyközönség számára ezek az újítások mikor válhatnak elérhetővé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap