Újabb Xperia tulajok örülhetnek az Android 10-nek

Újabb Xperia tulajok örülhetnek az Android 10-nek

A Sony már decemberben bejelentette néhány okostelefonjára az Android 10 operációs rendszer érkezését, most pedig a vállalat folytatta a sort összesen négy készülék egyidejű frissítésével. Ezúttal korábbi Xperia XZ modellek kerültek sorra.

Egészen pontosan az Xperia XZ2, az Xperia XZ2 Compact, az Xperia XZ2 Premium, valamint az Xperia XZ3 az, amire a napokban a Sony elindította az Android 10 végleges kiadását. A Sony a jelek szerint eléggé jó tempóban halad a frissítésekkel, hiszen így már a 2018-as felsőkategóriás okostelefonokat is letudta az Xperia 1 és az Xperia 5 mellett.

A Sony kiadási jegyzéke nem ismert, szóval azt pontosan nem lehet tudni, hogy milyen módosítások történtek pontosan, és milyen újításokat hoz esetleg az Xperiák saját grafikus felhasználói felülete. Néhány felhasználói visszajelzés szerint komolyabb átalakítást nem lehet észlelni a frissítést követően sem. És néhány információ szerint a tovább fejlesztett gesztusvezérlést sem lehet így használni egyelőre.

Galéria megnyitása

Az viszont biztos, hogy az 52.1.A.0.532 kiadási számon futó frissítés telepítését követően a felhasználók megkapják rendszerszinten használható sötét módot, amivel a felhasználók kímélhetik a szemüket adott fényviszonyok mellett, az Xperia XZ3 tulajdonosok pedig még a fogyasztást is csökkenthetik az OLED panelnek hála. Ezen felül jobb lesz az adatvédelem, és bekerül a helyadat szabályozhatósága is.

Sajnos arról már nem jött visszajelzés, hogy mely biztonsági csomaggal indult útnak a frissítés az Xperia XZ-széria tagjaira, de legrosszabb esetben is legalább a novemberi frissítések a részét képezik ennek. Hiszen ezt már a december elején frissült Xperia 1 és Xperia 5 modellek is megkapták.

A szóban forgó Sony modellekre természetesen fokozatosan válik elérhetővé az Android 10 operációs rendszer, néhány hétbe beletelhet, mire minden érintett Xperia számára hozzáférhető lesz. OTA fog megérkezni, és a rendszer küld majd egy értesítést akkor, amikor ez elérhetővé válik. A telepítés előtt érdemes legalább 50%-os töltöttségi szintről, valamint stabil, gyors hálózati kapcsolatról gondoskodni.

A Sony ezeket a készülékeket követően még nem zárja le a frissítések sorát, a továbbiakban újabb Xperia mobilok esetében kell azzal számolni, hogy megkapják egy nagy frissítéssel az Android 10-et. Következő körben nagy valószínűséggel az Xperia 10 és az Xperia 10 Plus fog terítékre kerülni.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap