Újabb Xperia modellek kaptak Android Pie-t

Újabb Xperia modellek kaptak Android Pie-t

A Huawei mellett talán a Sony az, akinek a leginkább ki lehet emelni a nevét az Android 9.0 alkalmazásának, terjesztésének a kapcsán. A japán vállalat elsőként mutatott be új okostelefon a Pie rendszerre építve, és már elindította a frissítést az Xperia XZ2 és az Xperia XZ2 Compact modellekre, most pedig további három okostelefonra futott be a Google aktuális főverziója.

A korábbi várakozásokkal ellentétben az Xperia XZ2 Premium egyelőre nem került sorra, ehelyett az Xperia XZ1, az Xperia XZ1 Compact és az Xperia XZ Premium okostelefonok tulajdonosai örülhetnek most. A tavaly kereskedelmi forgalomba került mobilokra a felhasználói visszajelzések alapján a 47.2.A.0.306 verziójú szoftverrel karöltve érkezett meg az Android 9.0 alap.

Külön jó hír, hogy a Sony nemcsak azokat az újításokat fogja itt biztosítani az eszköztulajdonosok számára, amiket az Android 9.0 operációs rendszer foglal magában. A japán szakemberek egy átdolgozott, egyedi kamera interfészt vonultatnak majd itt fel, ami jobban kézre áll majd mindenki számára. Ráadásul javul a videós képessége az érintett gépeknek, már lehetősége lesz a felhasználóknak olyan szuperlassított felvételeket (960 FPS) megörökíteni, melyek Full HD minőségűek (ezeknél a gépeknél 720p jelentette a plafont eredetileg), és még jobb HDR képjavítással is számolni lehet (X-Reality HDR konverterrel). Az előlapi kamerához köthetően pedig olyan friss opció jött, hogy lehet majd a kijelző fényerejét használni segítségként sötétben szelfizésnél.

Galéria megnyitása
Xperia XZ1 és XZ1 Compact

Fontos, hogy a Sony egyébként azon túl, hogy az Android Pie-t felhasználta, az új kezelési metódust meglepő módon nem alkalmazza. Szóval az Xperiákon változatlanul fix helye lesz a három androidos kezelőszervnek, és le kell mondani a gesztusokról – ez talán a későbbiekben egy újabb frissítéssel majd megváltozik. És el kell még azt is mondani az új rendszer kapcsán, hogy az októberi biztonsági javítás található benne, ami egy kicsit azért csalódottságra adhat okot, de remélhetőleg a novemberi frissítést is hamarosan szállítani fogja egy külön, kisebb méretű frissítési csomaggal a vállalat.

A Sony korábban bejelentett frissítési lajstromából kiindulva a következő körben már tényleg az Xperia XZ2 Premium esetében fogja elindítani a frissítést. A kimaradt Xperia XZ2 kivitelt követően pedig három középkategóriás okostelefon kerülhet a terítékre az Xperia XA2, az Xperia XA2 Ultra, valamint az Xperia XA2 Plus személyében.

Az akutális frissítések estében az információink alapján akár néhány hetet is igénybe vehet, mire minden tulajdonoshoz eljut majd az új operációs rendszer a Sony saját grafikus felhasználói felületével megtoldva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap