Újabb változás előtt áll az Android kezelése

Újabb változás előtt áll az Android kezelése

Az Android operációs rendszerben sok éven át jelen volt a három dedikált kezelőszerv, amikkel a legalapvetőbb műveleteket lehetett végrehajtani egyszerűen. Tavaly az Android Pie esetében viszont már csak kettő gomb maradt, a visszalépésre szolgáló és a főmenübe vezető, idén pedig ezeknek a száma egyre redukálódhat.

A Google az Android 9.0 bevezetésével búcsút intett a feladatkezelő saját gombjának, és ezt a kezdőképernyőre ugrást segítő virtuális kezelőszervvel ötvözte. A pirula alakú gombot a Pie esetében jobbra kell elhúzni az alkalmazásváltó gyors eléréshez és az előző apphoz visszatéréshez. Az Android Q kiszivárgott előzetese alapján pedig úgy tűnik, hogy a Google még nagyobb teret fog engedni a gesztusoknak, és már a visszalépésnek sem lesz különálló gombja a képernyő alsó részén. Szóval az új operációs rendszernél már valószínűleg csak a főképernyőre ugrást segítő virtuális kezelőszerv lesz általában látható, semmi több.

Ennek a változtatásnak köszönhetően még letisztultabbá válik a grafikus felhasználói felület, de hogyan lesz megoldva a visszaléptetés? A jelek szerint egy újabb gesztust vezethet be erre a Google, amit a nyitóképernyőre ugrásra szolgáló gombbal lehet majd elérni. Erről az elemről egy balra húzással haladhat majd visszafelé a munkafolyamatok során a felhasználó. Ez igazából egyszerűen megtanulható és kézenfekvő lehet majd a felhasználók számára, és logikus is annak tükrében, hogy a jobbra irányuló gesztussal hozható elő az alkalmazáskezelő. Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy tényleg bárhol olyan kényelmes lehet majd ezt használni, mint az eddig ismert vissza gombot.

Az Android Q első fejlesztői előzetese a következő hónapban megérkezhet, de az új rendszer minden újításáról valószínűleg csak a Google I/O konferencia során beszél majd a keresőóriás május elején.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap