Shop menü

ÚJABB TABUDÖNTŐ FEJLESZTÉS JÖN A WHATSAPPNÁL

Egyszerűbb lesz azoknak az élete, akik több okostelefont használnak a mindennapok során.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Újabb tabudöntő fejlesztés jön a WhatsAppnál

A WhatsApp a biztonságos működéséből eredően nagyon sok korlátozással volt használható sok éven át, de az utóbbi időbe a Meta alatt elkezdték nyíltabbá tenni. 2021-ben a szolgáltatás egy mobil mellett más eszközről is használható lett párhuzamosan, és azóta több megkötést is felszámolt a cég, most pedig arról számolhatunk be, hogy már több telefonról is lehet majd egy fiókot használni.

Akár öt okostelefonról is be lehet majd jelentkezni ugyanabba a WhatsApp felhasználói fiókba.

Az üzenetküldő szolgáltatást ezáltal az emberek minden gond nélkül használhatják majd a privát készülékükről és a vállalati mobilról is párhuzamosan. Nem kell az egyik eszközön kijelentkezni ahhoz, hogy a másikon tudjon az ember WhatsApp üzeneteket küldeni barátai számára. Ezt a lehetőséget kihasználni pedig pont olyan egyszerű lesz, mint például egy PC-s plusz bejelentkezést megoldani.

A csatlakoztatást az alkalmazás friss telepítését követően kell megcsinálni, de nem a telefonszám megadásával, ami normál esetben az első teendő volt eddig. Itt már a meglévő fiókhoz való csatlakoztatásra szolgáló opciót kell majd kiválasztani, ami új lesz az applikációban. Ezzel létre fog hozni egy QR kódot a kliens, amit be kell olvasni az elsődleges okostelefonnal, amin még a telefonszámot használva lépett be az ember. A beolvasás a „link a device” menüpontból lesz indítható, ahonnan a többi esetben is megoldható volt a plusz eszközök csatlakoztatása.

Az új funkció platformtól függetlenül fog nagyobb rugalmasságot biztosít, tehát az iOS és az Android rendszerű mobiloknál is támogatott lesz a lehetőség. Annak sem lesz akadálya, hogy egy felhasználó fiókját egyszerre használják egy iPhone 13 Prótól és egy Galaxy A52s-ről, a korábbi fejlesztések révén pedig még egy Windows 11-es notebookról is be lehet lépni, valamint egy iPad Miniről is benyitható lesz ugyanaz a profil.

Galéria megnyitása

Bár lesz a fiókon belül elsődlegesnek kikiáltott okostelefon, az üzenetküldés nem fog ezen múlni. Minden gond nélkül mehet majd a csevegés akkor is, ha az a készülék éppen ki van kapcsolva, amiről először léptek be az adott fiókba, tehát nem ezen keresztül mennek majd az üzenetek. Ezt azért kell elmondani, mert ez a megoldás sem áll távol a WhatsApptól.

Illetve azért van is egy olyan kitétel, hogy amennyiben az elsődleges készülék 14 napon keresztül inaktív, abban az esetben kijelentkezteti a felhasználót más mobilokról, sőt mi több, az összes csatlakoztatott eszközről. Szóval erre mindenképpen érdemes lesz odafigyelni. Amit még itt elmondhatunk, hogy az elsődleges mobil az, amiről lehet kezelni és felügyelni a többi bejelentkezést központilag, tehát itt néhány lépéssel leválaszthatóak a nem kívánatos bejelentkezések.

Ezt a fejlesztést hosszú ideje kérték már a felhasználók. Az utóbbi időben nagyobb hangsúlyt kapott a Meta részéről a hiányolt dolgok pótlása, miután a Telegram jelentősebb erősödésnek indult a WhatsApp felhasználói táborának rovására. Igyekezne az emberek megtartására koncentrálni a platform, hogy stabilizálja a piacvezető szerepét. Attól persze nem kell tartani egy ideig, hogy a Telegram vagy más rivális megelőzné, de a Meta befektetői a felhasználói tábor csökkenését sem nézik jó szemmel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére