Újabb szerkesztési opciót kap a Google Fotók app

Újabb szerkesztési opciót kap a Google Fotók app

A Google Fotók egy rendkívül fontos szolgáltatás lett a keresőóriás égisze alatt, mivel az egyik mozgatórugóját képezi a cég online tárhely szolgáltatásának. Így közvetve remek bevételi forrást is jelent, amióta már lényegesen korlátoltabb lehetőségeket biztosít a felhasználóknak a felvételeik ingyenes tárolására.

Folyamatosan fejleszti a cég a Fotók szolgáltatást, és most éppen egy kicsi, de fontos újítást jelentett be. A továbbiakban lehetőséget nyújt majd arra a szolgáltatás, hogy az elkészült képeknek utólag át lehessen írni a készítés időpontját és annak dátumát.

Ez főleg olyan esetekben jöhet jól, amikor a felhasználó nem okostelefonnal készített képeket szeretne feltölteni a rendszerbe. Néhány gép vagy egyáltalán nem menti el a dátumot és az időt, vagy ha el is menti azt, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a készüléken megfelelően van beállítva az óra. Sokszor egyszerűen csak ki van nullázva a dátum, és az induláskor alapértelmezetten elmentett dátumot és időt rögzíti a készülék az EXIF információk közé.

Galéria megnyitása

Amennyiben a dátum nem megfelelő, abban az esetben könnyen lehet, hogy az elkészült felvételek rendezése problémássá válik. Rosszul jegyzett időpontokkal a fotók és videók a későbbiekben nehezebben lesznek megtalálhatóak, és a Google Fotók egyes funkciói sem fognak megfelelően üzemelni ilyenkor.

A szolgáltatás például képes arra, hogy időről időre felidézi az emberek emlékeit az adott dátumokhoz kapcsolódóan, viszont amennyiben a felvételeknél a dátum véletlenszerű, abban az esetben csak káoszt eredményez ez a lehetőség.

Galéria megnyitása

A dátum és időpont szerkesztésének lehetősége az Android és az iOS esetében egyaránt elérhetővé válik, és nagyon egyszerűen fog menni, rögtön a feltöltéseknél a dátum mellé bekerül egy ceruza ikon, amit meg kell bökni, és máris szabadon állítható az év, a hónap a nap és az óra egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap