Újabb ország utasította el a Huawei-t

Újabb ország utasította el a Huawei-t

Az Egyesült Államok hosszú ideje küzd a ZTE és a Huawei ellen, és az elmúlt időszakban egyre több ország kezd tartózkodni a kínai vállalatoktól. Nagyjából három hónapja számolhattunk be arról, hogy az 5G hálózat kiépítésében nem engedik közreműködni az ausztrál hatóságok a Huawei-t, most pedig már arról lehet hallani, hogy Új-Zélandon is tartózkodnak a vállalat fejlesztéseinek alkalmazásától.

Az illetékes új-zélandi hatóságok felszólították a Spark nevü helyi szolgáltatót, hogy ne alkalmazzon olyan megoldásokat az új generációs hálózatának a kiépítése során, ami a Huawei-től származik.

Az ok ezúttal is az, ami az USA és Ausztrália esetében: nemzetbiztonsági kockázatot látnak a vállalat jelenlétében.

Az ügy kapcsán Andrew Hampton tábornok, a Kormányzati Kommunikációs Biztonsági Hivatal igazgatója elmondta, hogy jelentős hálózati biztonsági kockázatot azonosítottak a Huawei esetében, és ezért voltak kénytelenek közbelépni. A szolgáltatók viszont úgy látják, hogy ezzel nagyon komolyan sérülhet a szabad piaci verseny.

Galéria megnyitása

A Huawei egyébként nem most lépne be a szóban forgó piacra, már a 4G indulása óta jelen van az országban, és nem kevés pénzt, több mint 270 millió dollárt invesztált olyan fejlesztésekbe, amiket a hálózati kommunikáció során alkalmaznak is. Erre reagálva Andrew Little, az egyik illetékes miniszter azt hangsúlyozta, hogy a konfiguráció szempontjából most az 5G eltér a korábbi 4G és 3G hálózatoktól. A kínai külügyminisztérium szóvivőjével együtt emelte ki a Huawei, hogy már 20 nagyon komoly 5G szerződése van érvényben a vállalatnak világszerte, és azokban az esetekben minden bizonnyal semmiféle megbízhatatlansági problémát nem találtak az érintettek.

A Huawei helyzete akár még tovább is romolhat, mivel az Egyesült Államok már nemcsak, hogy a saját területéről kiüldözte a vállalatot, hanem lényegében kampányt folytat azért, hogy mások se használják a kínai gyártó fejlesztéseit, és itt nem kizárólag a hálózati megoldásokra gondol.

Az USA a Huawei minden szintű elutasítását kéri.

Az Egyesült Államok úgy látja, hogy az okostelefonok is kockázatot jelenthetnek. Innentől pedig csak még nehezebb lehet a vállalat helyzete, mert különösen nehéz lesz neki megvalósítani azt a növekedési tervét, amivel a mobilpiacon szeretett volna az élre törni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap