Újabb Nokia kapott Android Pie frissítést

Újabb Nokia kapott Android Pie frissítést

A Nokia a várakozásoknak és a korábban közölt menetrendjének megfelelően folytatja az Android 9.0 frissítések terjesztését. Miután a Nokia 7 Plus elsőként részesült a Google operációs rendszerének legfrissebb kiadásából, most a Nokia 6.1-et is elérte ez.

A HMD Global elkötelezett az Android frissítések iránt az összes mobiljánál a legdrágábbtól a legolcsóbbig, és a tervek szerint meg is fogja kapni az Android Pie alapot minden eszköze. Ezúttal a Nokia 6.1 került terítékre, a következő pedig a Nokia 6.1 Plus lesz a sorban, ha a finnek továbbra is tartják azt az ütemtervet, amit a Nokia 7 Plus frissítését követően publikáltak. (Bár annyi csúszás már biztosan kinéz, hogy a Nokia 6.1 Plusnak is októberben kellett volna frissülnie, de ez már nem fog összejönni.) A Nokia 8 és a Nokia 8 Sirocco pedig a következő páros a listán, ezek a készülékek elvileg egyaránt novemberben fognak Android Pie frissítést kapni.

A Nokia 6.1 felhasználóknak egy 1,46 GB-os méretet öltött csomagot kell majd letöltenie a frissítéshez, amit a HMD Global korlátozása miatt kizárólag Wi-Fi kapcsolat mellett lehet megtenni. A 3.26-os verziószámon fut a szóban forgó frissítés, és mivel a Nokiákon a jobbára szűz Android operációs rendszer fut, így főleg a Pie újításait emelte ki a gyártó a hivatalos változáslistán. Átalakul a kezelési metódus, módosul a beállítások menü, megjelenik a digitális jóléttel kapcsolatos funkciók egész sora. Lesz adaptív akkumulátor, és adaptív fényerőállítás, ezek a felhasználói szokásokhoz igazodva próbálnak majd jobb élményt nyújtani. Megemlíti még a HMD Global az App Actions felületet is, ahova pedig a rendszer olyan funkciókat, alkalmazásokat fog kiemelni, amik az adott esetben éppen szükségesek lehetnek. Az új kamera program grafikus felülete jobb lesz, és bekerül a Google Lens, valamint a Google Motion is.

Zárásul még azt is meg kell említeni, hogy itt már az októberi biztonsági javítás van a fedélzeten, szóval ilyen téren is naprakész lesz a frissítést követően az adott mobil.

Frissítés: November elsejével a Nokia 6.1 Plus esetében is elindult az Android 9.0 operációs rendszer terjesztése.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap