Újabb Nokia kapott Android 9.0 frissítést

A HMD Global rendesen kitesz magáért, lassan nincs olyan mobilja, amin nem az Android Pie fut.

Újabb Nokia kapott Android 9.0 frissítést

A HMD Global kiváló munkát végez az Android támogatás tekintetében, ehhez semmilyen kétség nem férhet. A vállalat ezúttal már arról számolhatott be, hogy sorban a 19. okostelefonjára is elkészült az Android 9.0 operációs rendszer.

A finnek korábban ígéretet tettek arra, hogy az összes okostelefonjukra elkészítik az Android Pie frissítést, és azzal, hogy már a Nokia 3 számára is elkészült ez, lényegében már csak egyetlen olyan mobil van, aminél még nem érhető el a főverziós frissítés, ez pedig a Nokia 1. (Illetve a Nokia 2 is ide tartozik, de ott sajnos technikai akadályokba ütközött a fejlesztői csapat, így az egy szerencsétlenül járt masina.) A Nokia 1 egy különlegesebb eset, mert az Android (Go edition) rendszerrel lépett a színre, és így ennek az Android 9.0 alapú változatát kaphatja meg. A Nokia 3 frissítésének híréről szokás szerint Juho Sarvikas számolt be, a HMD Global vezető termékmenedzsere szinte minden frissítés elkészüléséről hivatalos bejelentést tett, és jóformán minden alkalommal kiemeli, hogy az a legfőbb célja a cégnek, hogy árkategóriától függetlenül minden szegmensbe eljuttassa a lehető legjobb Android élményt.

Galéria megnyitása

A HMD Global minden androidos eszköze az Android One platformot (vagy az Android Go edition vonalat) erősíti, ennek köszönhető az, hogy széles körben elérhetővé tudja tenni a frissítéseket a vállalat. A Nokia 3 tulajdonosok jellemzően azoknak az újításoknak örülhetnek majd, amelyeket a Google rendszere szolgáltat, illetve a szokásos módon kisebb hibajavítások, optimalizálások is történhettek a színfalak mögött.

A vállalat hivatalos közleménye kiemelten említi az adaptív akkumulátor és az adaptív fényerő technológiák bevezetését, melyek gépi tanulást használva próbálják javítani az üzemidőt, valamint a felhasználói élményt. A gesztusvezérlés is fontos része az Android Pie frissítésnek, ezáltal némi tanulást követően igazán gördülékenyen lehet használni a mobilt minden helyzetben – ezt manuálisan kell bekapcsolni, alapból még a szokványos virtuális gombok fognak sorakozni a képernyő alján. A Slices funkció révén el lehet érni az egyes appoknak néhány fontos képességét úgy, hogy nem kell a teljes alkalmazást futtatni, hanem csak azt, ami szükséges belőle, ez a Keresővel használható ki. A Digitális jólét pedig segít abban, hogy a felhasználók mértékletesebb használat felé induljanak el, figyelemmel tudják követni a képernyő nyomkodásával töltött időt, és korlátozásokat vezethetnek be, ha ezt szükségesnek érzik.

A közlemény végül arra is rámutat, hogy a Nokia 3 frissítése fokozatosan fog terjedni, szóval eltarthat egy ideig, mire minden felhasználóhoz eljut majd. Azt nem lehet tudni, hogy a Nokia 1 mikor frissülhet, de a cég korábbi előrejelzése szerint még a második negyedév során sorra kerülhet ez a modell is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap