Újabb Nokia kapott Android 9.0 frissítést

Újabb Nokia kapott Android 9.0 frissítést

A HMD Global zászlaja alatt sorra kapják az okostelefonok az Android Pie főverzióra épülő frissítéseket. Most a Nokia 8 került a terítékre, amire eredetileg egyébként még novemberben kellett volna elkészülnie az új Androidnak, de végül egy hónappal elcsúsztak vele a finnek.

A HMD Global az okostelefonon megjelenő frissítés változáslistáján semmilyen plusz dolgot nem emelt ki a már megszokottakon felül, ami elsősorban annak köszönhető, hogy egy Android One platformot követő megoldásról beszélhetünk minimális hozzáadott extrával. Az új rendszer telepítését követően a készüléktulajdonosok megkapják a jelentősen átalakított kezelési metódust, ami már nem a megszokott gombokat részesíti előnyben, hanem a gesztusok használatát. Feltűnik majd az eszközökön az adaptív akkumulátor és az adaptív fényerő, amiből az előbbi a felhasználó szokásaihoz igazodva próbál majd jobb üzemidőt elérni, az utóbbi pedig az egyéni preferenciák megjegyzésével fog arra törekedni, hogy jobb felhasználói élményről gondoskodjon. Említést érdemel még az App Actions, ez a gépi tanulást kihasználva igyekszik majd a megfelelő műveleteket felkínálni az alkalmazások listája mellett, a digitális jóléttel kapcsolatos fejlesztések pedig azt a célt szolgálják, hogy az embereknek nagyobb kontrollja legyen az eszközhasználat felett.

A fejlesztők nem feledkeztek meg arról sem, hogy a legfrissebb Android biztonsági csomagot vegyék használatba, szóval már a decemberi javításokkal érkezik a új operációs rendszer a Nokia 8 okostelefonra. Az Android 9.0 érkezésének a híréről a vállalat termékekért felelős vezetője, Juho Sarvikas számolt be közösségi oldalán; felhasználói visszajelzések eddig nem érkeztek, szóval nem lehet tudni, hogy pontosan hol kezdte el a terjesztés a HMD Global, és mekkora méretet öltött ez a szoftver.

A soron következő Nokia, ami Android 9.0 operációs rendszerben fog részesülni, szinte borítékolhatóan a Nokia 8 Sirocco lesz. Ha ezt a felsőkategóriás mobilt is frissítette a vállalat, akkor jöhetnek az alsóbb árkategóriás megoldások, de arról egyelőre nem beszélt a cég, hogy ezek milyen ütemben fogják egymást követni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap