Shop menü

ÚJABB NAGY FRISSÍTÉSEN VAN TÚL A TELEGRAM

Továbbra is komoly tempót diktál a Telegram, sokkal dinamikusabban fejlődik, mint a legtöbb konkurens üzenetküldő platform.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Újabb nagy frissítésen van túl a Telegram

A Telegram mögött álló csapat folyamatosan látja, hogy milyen igénye van a felhasználóknak, és jó tempóban valósítja meg a kéréseket is, ha annak nincs technikai akadálya. A platform havi rendszerességgel kap olyan frissítéseket, amik több új funkciót foglalnak magukban.

A 9.6.1-es kiadással a Telegram elhozza például azt a lehetőséget, hogy a felhasználó által mappákba rendezett csatornákat már egyszerűen meg lehessen osztani barátokkal, ismerősökkel. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően azok, akik megkapják a megosztást, egyszerre több csatornához csatlakozhatnak majd. A mappázási lehetőség révén átláthatóbbá lehet tenni a Telegramot, és ezt az opciót gondolta most tovább a fejlesztőcsapat.

Galéria megnyitása

A megosztáskor megadható lesz másik mappanév, mint amit az ember egyébként használ. Külön ki lehet majd választani a megosztani kívánt beszélgetéseket, csatornákat. Ha privát helyekről van szó, akkor meghívó is menni fog, és adott esetben a belépési lehetőséget az adminnak kell majd jóvá hagynia, de ez egyébként is így megy, és megszokott már a Telegramon. Ha egy megosztott mappába időközben új csatornákat vesz fel az ember, akkor jelezni fog az alkalmazás, hogy frissítésre lehet szükség.

Már hosszú ideje lehet a Telegramon testreszabni a szobák megjelenését, és most ezen a téren is lesz újítás. Ezentúl lehet használni olyan egyedi háttereket is, amiket konfigurálhatnak is az emberek. Kiválasztható lesz a saját fénykép, és ezt úgy lehet majd variálni, hogy például megadható az, hogy legyen éles vagy csak elhomályosított, és eláltal kevésbé részletes. Megoldható majd az is, hogy mozoghasson, így amikor az ember megdönti a telefonját, a háttér is gördülni fog egy kicsit. Ezek mellett pedig még a fényerősséget is lehet majd állítani, így sötétebbre vagy világosabbra állítható a kép.

Galéria megnyitása

Annyi megkötéssel kell számolni ezen a ponton, hogy csak a privát csevegésekben lehet használni az ilyen egyedi háttereket, szóval a nagyobb csoportokban nem lehet ezzel a funkcióval élni.

A botokat a Telegram már hosszú ideje fejleszti, és ezek rendszeresen gyarapodnak új lehetőségekkel. A továbbiakban a botok már zökkenőmentesen működő webes alkalmazásokként is, és ezeket pedig be lehet majd hívni a csevegésekbe. Egy direkt hivatkozáson keresztül is el lehet majd érni a funkciókat, és meg is idézhető lesz a bot a nevének használatával. Például a egy étterem webappját használva lehet majd rendelést rögzíteni a Telegramon belül.

Galéria megnyitása

Csoportokon belül kollaborációs lehetőséget is nyújtani fog a szolgáltatás, szóval egy rendelésnél mindenki hozzá tudja majd adni, hogy mit szeretne kérni. Így egy rendelés rögzítése rendkívül egyszerűvé válik, nem egy embernek kell majd mindent külön felvennie, és végig kérdezni mindenkit, hogy mit szeretne. Ezzel ki lehet szűrni az esetleges hibákat is. A beépülésre képes alkalmazásokhoz már elérhető a saját API is.

A botok használata egyre természetesebb válik, már lehetőség lesz ezeket gyűjtői nevekkel illetni, és nem kell minden esetben a névben a „bot” utótagot használni. Ezzel arra akar utalni a Telegram, hogy már fejlettebb a rendszer, min amilyen korábban volt. Botokkal is lehetőség lesz már Telegram Premiumot vásárolni, és ajándékozni is lehet ezzel mások számára előfizetést.

Galéria megnyitása

A csatolmányok kiválasztásakor könnyebben meg lehet majd találni a küldeni kívánt fájlokat, mert a média nézetben lesz oldalt egy dátumos tekerési lehetőség is. A görgetéskor megjelenő dátum címkét elkapva gyorsan vissza lehet menni a galériában akár éveket is.

Galéria megnyitása

Újítás továbbá, hogy az üzenetek elolvasásának időpontja látható lesz azokban a csoportokban, amik kevesebb mint 100 taggal rendelkeznek, és be van kapcsolva a topikokra bontott rendezés. Ezen felül a grafikus felhasználói felületen is lehet majd látni néhány módosítást, friss animációt. A felhasználó adatlapján a profilkép szépen beolvad majd a keretbe, és hasonló apró, de kellemes látványt nyújtó megoldásokra kell itt gondolni. Az pedig, hogy online státuszra módosítsa állapotát az ember, kevesebb lépést fog igénybe venni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére