Újabb késések a Phenomok körül?

Az AMD a 45nm-es csíkszélességgel készülő processzorok harcában akár több, mint egy évvel is lemaradhat az Intellel szemben, ha a HKEPC által közölt értesülések helyesek. A kínai hírportál a különböző forrásoktól származó információkat egy táblázatban összesítette, így láthatjuk, hogy az AMD Phenom processzorainak egyes változatai várhatóan mikor kerülnek forgalomba. A kis táblázatból kiderül, hogy az első, 45 nm-es gyártási technológiával készülő Phenomok majd csak az idei év negyedik negyedévében jelennek meg. Érdekességképpen, az Intel az első 45nm-es asztali processzorát még a tavalyi év októbrében mutatta be: ez a modell Core 2 Extreme QX9650-es típusjelzéssel bír.

Újabb késések a Phenomok körül?

Az AMD a 45nm-es csíkszélességgel készülő processzorok harcában akár több, mint egy évvel is lemaradhat az Intellel szemben, ha a HKEPC által közölt értesülések helyesek. A kínai hírportál a különböző forrásoktól származó információkat egy táblázatban összesítette, így láthatjuk, hogy az AMD Phenom processzorainak egyes változatai várhatóan mikor kerülnek forgalomba. A kis táblázatokból kiderül, hogy az első, 45 nm-es gyártási technológiával készülő Phenomok majd csak az idei év negyedik negyedévében jelennek meg. Érdekességképpen, az Intel az első 45nm-es asztali processzorát még a tavalyi év októberében mutatta be: ez a modell Core 2 Extreme QX9650-es típusjelzéssel bír.

Az AMD az idei év harmadik negyedéve előtt egészen biztosan nem dobja piacra a 2,6 GHz-es órajellel rendelkező modellt, de a 2,4 GHz-es változatra is májusig vagy júniusig kell várniuk a felhasználóknak csak úgy, mint az első B3-as (súlyos TLB címfordítási hibától mentes) steppinggel  rendelkező hárommagos Phenomra. A B2-es hárommagos Phenomok megjelenése is csúszott: ezek az egységek a jelenlegi tervek szerint majd csak március folyamán jelennek meg.

Az AMD január folyamán még azt a bejelentést tette, hogy a 45 nm-es csíkszélességgel készülő processzorok az év első és második felében debütálnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward