Shop menü

ÚJABB JELENTŐS FRISSÍTÉST KAPOTT AZ ANDROID 13, FRISS FUNKCIÓK FUTOTTAK BE

Elkészült az újabb Pixel Feature Drop frissítés, ami több érdekes megoldást is tartogat a támogatott mobilok számára.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Újabb jelentős frissítést kapott az Android 13, friss funkciók futottak be

A Google folyamatosan dolgozik az Android fejlesztésén, és több szálon viszi ezt. Az Android 14 mellett még az Android 13 is frissül, különösen a Pixelekre nagy figyelmet fordítva. Most készült el az új „funkciókat csepegtető” frissítés, amit a fejlesztési fázisában Android 13 QPR3 kiadásnak nevez a vállalt.

A Pixel 7 Pro okostelefon a frissítést követően már alkalmas lesz arra, hogy makró videókat is lehessen vele készíteni, mert ez valahogy mostanáig kimaradt a tarsolyából. Az ultraszéles látószögű kamerát használva lehet majd ilyen felvételeket megörökíteni az okostelefonnal. 3 centi a legkisebb fókusztáv, és ilyen közelről már egy lepkét is szépen meg lehet majd örökíteni egy virágon.

Galéria megnyitása

Még ugyancsak a Google Camera újítása lesz az is, hogy már lehetőség nyílik arra, hogy a tenyér felemelésével indítson visszaszámlálót az ember önarcképek készítése során. Így nem kell a képernyőn semmit megnyomni a felvételek előtt. Ezt a funkciót a Pixel Fold már alapból tudni fogja, annak kapcsán jelentette be a cég a Google I/O-n, és igazából így a Pixel 6-tól minden modellnél biztosított lesz ez az újítás. A Google Camera 8.9-ben van ez benne, és igazából külön is lehet frissíteni a Play Áruházon keresztül az appot.

Galéria megnyitása

Új hátterek is elérhetővé válnak a Pixeleken, a továbbiakban a felhasználóknak lehetősége lesz emoji háttereket használni, rengeteg különböző hangulatjelet használva lehet majd ezekből választani. Akár 4000 különböző karakter tűnhet fel az ilyen grafikákon változatos elrendezésekben. Ezt az új hátteret a Pixel 4a-tól minden készüléken lehet majd használni, ami a másik új opcióra, a cinematic háttérre már nem igaz, ez ugyanis csak a Pixel 6-tól áll majd rendelkezésre. A cinematic háttérnél egy mezei fotó animáltan lesz megjeleníthető a képernyőn, gépi tanulást használva hozza létre a mobil a dinamikus „képet”, amivel feldobható lesz a készülék.

Galéria megnyitása

A továbbiakban az okostelefonokon lehetőség lesz arra, hogy a hangfelvételek között keressen a felhasználó. A mobil lehetőséget biztosít majd arra, hogy felcímkézzék azt, hogy kik beszélnek a hanganyagokban, ezáltal később könnyebben meg lehet találni a szükséges felvételeket. Videóknál is működhet majd ez az újítás. A Pixelek szöveges átirattal is tudnak szolgálni az anyagokról, és a beszélőkkel együtt felcímkézve lehet majd ezeket Dokumentumokba exportálni. A Google Home az okosotthonok kapcsán folyamatosan fejlődik, és a gyors betekintést nyújtó Home Panel már elérhető lesz a Pixeleken a frissítést követően.

Galéria megnyitása

Biztonsági fejlesztés az Android 13 júniusi nagy frissítésében, hogy bevezetésre kerül az Emergency Sharing a Google Assistant esetében. A digitális asszisztens szolgáltatást meg lehet majd kérni például arra, hogy 30 percenként kérjen visszajelzést a felhasználótól, és amikor ez nem érkezik meg, akkor segélyhívást indít a készülék automatikusan. Az előre beállított vészhelyzeti kapcsolatoknak figyelemfelkeltő jelzést küld, hogy probléma történhetett, és az értesített személyek a helyadatokat is megkapják majd.

Galéria megnyitása

Újítás az is, hogy a Google által fejlesztett adaptív töltési technológia már az ébresztőtől függetlenül fog üzemelni, illetve egészen pontosan arról van szó, hogy olyankor is menni fog, amikor nincs előre bekonfigurált ébresztő. Gépi tanulással fogja a rendszer kielemezni, hogy milyen módon érdemes a töltést abszolválni a különböző körülmények között, hogy azzal a telep is a lehető legjobban járjon, és a felhasználónak se kelljen kellemetlenséggel szembesülnie. Továbbá adaptív haptikus visszajelzés is lesz már, ami azt jelenti, hogy a telefon képes lesz érzékelni, ha kemény felületen van, és ilyenkor kisebb intenzitással tud rezegni. Ezt a fejlesztés a Pixel 6a és 7a kapja most meg.

Az Android 13 Pixeleket érintő frissítését a Pixel 4a modelltől kezdve mostanáig az összes eszköz megkapja a következő napokban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére