Újabb Imagination részvényekett vett az Apple

Az Apple nagyjából hat hónappal ezelőtt vásárolt Imagination Technologies részvényeket, ám most a Reuters értesülései szerint a nagyvállalat újabb vásárlást eszközölt. A brit, grafikus magok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cégben az Apple részesedése a korábbi 3,6%-ról 9,5%-ra növekedett, ehhez pedig 13,7 millió darab IMG részvény megvásárlására volt szükség.

Újabb Imagination részvényekett vett az Apple

Az Apple nagyjából hat hónappal ezelőtt vásárolt Imagination Technologies részvényeket, ám most a Reuters értesülései szerint a nagyvállalat újabb vásárlást eszközölt. A brit, (többek között) grafikus magok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cégben az Apple részesedése a korábbi 3,6%-ról 9,5%-ra növekedett, ehhez pedig 13,7 millió darab IMG részvény megvásárlására volt szükség.

A gyártó a legutóbbi tranzakció keretein belül összesen 32,3 millió dollárt fizetett ki, amelyre az elmúlt negyedéves 1,21 milliárdos nyereségből bőven futotta. Az Imagination Technologies egyébként az Apple-lel, az Intel-lel, a Samsung-gal és a Texas Instruments-szel áll kapcsolatban, azaz ezeknek a vállalatoknak elérhetőek a PowerVR grafikus magok egy licencszerződés keretein belül. A Reuters kiemeli, hogy az Intel részesedése az Imagination Technologies-ben 16%-os, ami az Apple jelenlegi részesedésénél még mindig jelentősen magasabb.

Hogy miért is volt szükség az újabb részvénycsomag megvásárlására? A válasz egyszerű: az Apple az iPhone fejlesztését házon belül szeretné megoldani és ehhez szüksége van a PowerVR grafikus magra is, amelyhez az Imagination Technologies-től juthat hozzá. A sikeres fejlesztési munkákhoz a vállalat már számos szakembert leszerződtetett: nemrégiben az AMD korábbi grafikus szakemberei, míg korábban különböző chipfejlesztő szakemberek csatlakoztak a csapathoz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward