Újabb funkciókat csöpögtetett a Pixelekre a Google

Jobb éjszakai fotós mód, biztonságosabb adattárolás és egyéb apróságok kerültek ezúttal terítékre.

Újabb funkciókat csöpögtetett a Pixelekre a Google

A Google több alkalommal is kiadott az elmúlt években a Pixelek számára úgynevezett Pixel Feature Drop csomagokat. Ezt a mostanit idén már több ilyen jelentősebb frissítés is megelőzte, és ahogy azokban, úgy a mostani csomagban is akadnak érdekes fejlesztések.

A különböző szoftveres fejlesztésekkel a Google kiváló éjszakai fotóst faragott a mobiljaiból az elmúlt évek során és most ez a terület is kapott újabb lehetőséget. A Pixel mobilokkal az embereknek lehetősége nyílik majd arra, hogy ne csak fényképeket, hanem videókat is alkossanak a csillagos égről. Ez nem lesz olyan átütően látványos, de izgalmasan fog festeni, hogy a csillagok megindulnak az égen.

A csillagos égről készült videókhoz több percig kell majd stabilan tartani az okostelefonokat, és ebből a szempontból is van megkötés, mert legalább a Pixel 4 széria valamelyik modelljére van szükség ahhoz, hogy működjön a dolog. A felvételekről lesz majd egy fotó, és arról átugorhat az ember a videóra, amikor visszanézi az emlékeit a galériában.

Galéria megnyitása

A Google I/O keretében a vállalat bejelentette a Locked Folder fejlesztését, és most pedig arról számolhatunk be, hogy ez megérkezett az első készülékekre. Ennek az újításnak köszönhetően a felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy védett mappát hozzanak létre az érzékeny adatoknak a tárolására.

A Locked Folder elsősorban a szenzitív médiaállományok, fotók és videók tárolására szolgál, és egyedi kóddal védhető a biometrikus zárolás mellett. Még egy extra gombot is ki lehet majd tenni a főképernyőre, amivel úgy lehet felvételeket rögzíteni, hogy az eredmény azonnal a biztonságos tárolóban landol.

Galéria megnyitása

A frissítést követően a vágólap is jobban működik majd a Pixeleken. Amennyiben a korábban kimásolt szövegrész tartalmaz elérhetőséggel kapcsolatos adatot, így például telefonszámot, címet, e-mail fiók azonosítót, akkor magától felajánlja majd ezeknek a beillesztését a készülék a szövegbevitel megkezdésekor.

A Google hangrögzítő szolgáltatása egy ideje már elérhető, és ettől kezdve több régióban lehet majd ezt kihasználni. Viszont továbbra is vannak ebben az esetben nyelvi korlátozások. Az eszközök között viszont a Pixel 3 is elegendő már hozzá. Hasonló a helyzet az autóbaleset-érzékelésnél is, ennél is bővült a támogatott területeknek a köre.

A Meleg Büszkeség Hónapja alkalmával a Google néhány dedikált háttérképpel is előrukkolt a mostani frissítés keretei között, amiket egy elismert művész, Ashton Attzs alkotott a vállalatnak. És a Google Assistant számára már a bejövő hívások alkalmával is lehet majd utasítást adni, amivel az ember fogadhatja a hívásokat, vagy persze akár el is utasíthatja azokat. Kihangosítás is kérhető, így ez jól jöhet akkor, ha az ember keze például piszkos, és nem tudja felvenni az okostelefont.

Galéria megnyitása

A Pixel mobilok folyamatosan kapják az exkluzív fejlesztéseket a Google-től, ezekkel próbálja a keresőóriás rávezetni a vásárlókat a referencia készülékek vásárlására, amellett, hogy a gyors és hosszú szoftveres támogatást biztosítja.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap