Újabb „funkciócseppeket” kaptak a Google Pixel mobilok

Egy frissítés révén jobb lesz az akkukezelés, fejlődik a digitális jólét, és egyebek mellett a személyes biztonság is előre lép.

Újabb „funkciócseppeket” kaptak a Google Pixel mobilok

A Google már a harmadik „Feature Drop” csomaggal rukkolt elő, ami ismét több területen biztosít új lehetőségeket a felhasználók számára. Ezúttal vannak az akkumulátort érintő fejlesztések, a dokumentumok kezelésre is ki lehet térni, az alvást is próbálja segíteni a vállalat, és a személy biztonság is előrelépést mutathat.

Az adaptív akkukezelés nem új már az Android operációs rendszerben, de a Pixel modelleken ettől kezdve hatékonyabban fog működni. Ez a szolgáltatás képes már arra, hogy nagy pontossággal megjósolja a felhasználói szokásokból gépi tanulással „kiolvasva”, hogy mikor merülhet le az eszköz. És ettől kezdve már abban is jobban tud majd segíteni, hogy elnyújtsa a várható üzemidőt. Úgy tudja majd a színfalak mögött futó folyamatokat csökkenteni, hogy az a használati élménynek nem megy a rovására.

Az adaptív akkumulátor funkciónak a fejlődése a Pixel 2-től legújabb modellekig minden referencia eszközt egyformán érint. Ezt azért kell elmondani, mert, ahogy azt majd látni fogjuk, ez nem minden friss funkcióra igaz.

A frissítést követően a Google Óra alkalmazásban megjelenik egy új fül a „bedtime” címszó alatt. Ez a digitális jóléthez tartozó megoldás, és arra szolgál, hogy a felhasználó jobban tudja menedzselni az esti szokásait, és így tudjon tenni azért, hogy kipihentebb legyen. Beállítható a tervezetten az egészséges alvásra szánt idő az óra programban, és a rendszer megmutatja majd, hogy mennyit volt fent alvás helyett az ember, és miért használta pihenés helyett az okostelefonját.

Galéria megnyitása

Ha megadja az ember, hogy minden nap általánosan 11-től reggel 7-ig szeretne aludni, akkor később meg tudja majd nézni, hogy melyik napokon mennyire tartotta magát a tervezett pihenés időhöz. Látja majd, ha mondjuk egy napon csak 7 órát aludt, mert este még 40 percig böngészett a Chrome-mal és Instagram posztokat bújt, hajnalban pedig felkelt és visszaírt Messengeren a korábbi üzenetekre 20 perccet töltve ezzel. Ha sokat túlórázik az ember a telefonja felett, figyelmeztetést küld az app.

Galéria megnyitása

A bedtime funkció arra is szolgál, hogy kellemes, alvást segítő hangot játszik le azért, hogy az ember hamarabb álomba merüljön. Ezt a hangot ki lehet választani a Calm, a Spotify, a YouTube Music vagy más szolgáltatásból is. Reggel pedig a felhasználó kedvenc dalait kezdi ébresztőként játszani a Pixel, és világosodó fényt bocsájt ki már az ébresztő megszólalása előtt, hogy kellemesebb legyen az ébredés.

A Recorder alkalmazás is új lesz, ami a Pixel 4 esetében integráltan támogatja a Google Assistantot is, így lehet hangutasításokkal indítani a hangfelvételeket. A program lehetőséget nyújt arra, hogy a rögzített hanganyagokat azonnal szöveges átiratban tálalja a „Transcript” révén. A Google Dokumentumok pedig rögtön el is tudja ezt menteni, ahonnan a felhasználó másokkal is megoszthatja az információt. Például egy tárgyalásról így pillanatok alatt mindenkinek azonnal elérhető szöveges másolatot lehet biztosítani.

Végül a Személyes biztonság alkalmazásban a Google bevezetett egy olyan új funkciót, ami a Safety Check névre hallgat. Ez lehetőséget nyújt a felhasználóknak arra, hogy értesítést kapjanak, ha már egy ideje nem jelentkeztek be, és ilyenkor jelet tudnak magukról adni. Ennél a fejlesztésnél egyedileg lehet megadni a rendszeres bejelentkezések idejét. És ha az ember nem jelentkezik a megadott idő elteltével a figyelmeztetések ellenére sem, akkor a mobil magától értesíti a vészhelyzet esetén értesítendő kontaktot (segélyhívást nem tud indítani a téves riasztások elkerülése végett). A szolgáltatás a pillanatnyi helyzetet is megosztja valós időben a Google Térképen.

Galéria megnyitása

Ugyanez a program már Crisis Alerts képességgel is bír, ami tudja figyelmeztetni az embereket arról, hogy valamilyen természeti katasztrófa közeleg. És ez kiterjed arra is, ha valamilyen egyéb vészhelyzetről van szó, ami miatt a felhasználó régiója veszélyessé válhat. Arról nem esett szó, hogy a Crisis Alerts minden régióban fog-e üzemelni. És az a lehetőség pedig, ami az autóbaleseteket tudja önállóan érzékelni, már ki lesz terjesztve a Pixel 3-ra is, korábban ugyanis csak a Pixel 4-nél működött.

A Google a jövőben további funkciókat fog csöpögtetni a Pixel referencia készülékek számára. A vállalat ezekkel a frissítési csomagokkal próbálja az emberek érdeklődését még jobban felkelteni a termékek iránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap