Újabb fordulat a Huawei hálózati eszközök ügyében

Már az Egyesült Királyság is engedi a cég fejlesztéseinek a használatát, de még van megkötése.

Újabb fordulat a Huawei hálózati eszközök ügyében

Az Egyesült Államok továbbra is minden erejével ellenáll a Huawei-nek, és azon van, hogy minél több országot vezessen rá arra, hogy tiltsák a kínaiak által gyártott eszközök használatát, de egyre inkább úgy tűnik, hogy ez egy elvesztett háború. Már az Egyesült Királyság sem ellenzi olyan vehemensen a Huawei megoldásainak alkalmazását, mint korábban.

Az Egyesült Királyság fontos bástyája volt az Egyesült Államoknak a Huawei ellen folytatott harcban, hiszen a britek voltak azok, akik elsők között álltak be az USA mögé a kínai 5G-s eszközök tiltását illetően. De úgy tűnik, hogy már az angol kormány sem látja úgy, hogy teljesen el kellene zárkózni a Huawei termékeitől, ezzel pedig lényegében elismeri, hogy nem lát nemzetbiztonsági kockázatot a hálózati berendezések alkalmazásában. Ez egy újabb nagy jelentőséggel bíró győzelem a Huawei számára, aki egyébként már eljárást kezdeményezett az Egyesült Államokkal szemben, aminek a keretében az amerikai félnek már muszáj lesz kiterítenie a lapjait.

Galéria megnyitása

A Huawei öröme egyelőre még nem lehet teljesen felhőtlen. Egyrészt továbbra is vannak olyan országok, ahol teljesen tiltás alá esnek az eszközei, másrészt egyelőre az Egyesült Királyságban csak korlátozásokkal használhatnak a szolgáltatók a cég által előállított hálózati berendezéseket. A The Daily Telegraph beszámolója alapján a „non-core” 5G infrastruktúrából veheti ki a részét a Huawei, tehát a maghálózat esetében továbbra sem engedik a britek a Huawei eszközök bevetését. Idővel persze valószínűleg még tovább enyhülhet az Egyesült Királyság ebben az ügyben, de az nem lesz teljesen egyszerű menet, hogy visszanyerje a korábbi partnereinek a teljes bizalmát a Huawei. A szigetország szolgáltatói a továbbiakban már bevethetnek majd Huawei 5G-s bázisállomásokat, valamint más átviteli berendezéseket és fogyasztói készülékeket, de egyebet egyelőre nem, ennél „mélyebben” integrálódó szerkezetek továbbra is korlátozás alá esnek.

A Huawei úgy kommentált az ügyet, hogy ezzel a döntéssel az angolok úgy határoztak, hogy szabad utat adnak az eddig használtnál jobb minőséget, élményt biztosító technológiának. „Ez a zöld jelzés azt jelenti, hogy a brit vállalkozások és a fogyasztók hozzáférhetnek a leggyorsabb és legmegbízhatóbb hálózatokhoz a Huawei csúcstechnológiájának köszönhetően.” – áll a vállalat rövid közleményében. A Huawei ausztrál képviseletének a vezetője is üdvözölte a lépést, és méltatta a cég 5G-s technológiai fejlettségét, azok biztonságát, ami egyértelműen az ausztrál kormánynak szólt, hiszen a szolgáltatók ott továbbra el vannak tiltva a cég minden új generációs hálózati eszközétől.

Annak ellenére, hogy a Huawei hálózati megoldásait nagyon komoly vádakkal illette az Egyesült Államok, és világszerte többen is a félelmeiknek adtak hangot, egészen jól ment a cég szekere ezen a területen (is) az idei első negyedévben. A Huawei három hónap alatt 40 új partnerszerződést kötött 5G-s készülékek szállítására, globálisan tudott érvényesülni, és 15 százalékos növekedést ért el az egy évvel korábbi eredményéhez képest. Arról is beszámolt korábban a cég, hogy a várakozásai szerint a leszállítatott 5G-s hálózati eszközök, bázisállomások száma május végére át fogja lépni a 100 ezres példányszámot, ami igazán tekintélyes.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward