Újabb fontos Google appok gazdagodtak sötét móddal

A Google ezúttal az irodai programok esetében gondoskodik a szemet, és adott esetben az akkut is kímélő felületről.

Újabb fontos Google appok gazdagodtak sötét móddal

A Google már a komplett Android szintjén nyújtja a sötét grafikus felhasználói felületet, de ezzel együtt még most is vannak a vállalatnak olyan applikációi, amikben ez nincs meg natív módon támogatva. Ilyenek voltak eddig az irodai szoftverek is, de ezt most a cég pótolta.

Egyszerre indította el a Google a sötét módot a Dokumentumok, a Táblázatok és a Diák esetében is. Akik előszeretettel alkalmazzák ezt a grafikus felületet, minden bizonnyal már várták, hogy végre ezeknek a programoknak is legyen átgondolt, jól kidolgozott sötét beállítása. Hiszen ez nemcsak annyiról szól, hogy inverz színeket alkalmaznak a fejlesztők.

Galéria megnyitása

Mint mindig, a Google ezúttal is elmondta, hogy a sötét mód kidolgozása során az egyes grafikus elemeket átgondoltan kell kialakítani a rossz fényviszonyok közötti használathoz. A felületnek meg kell őriznie a könnyű áttekinthetőségét, miközben teljesen sötétben sem fárasztja túlzottan a szemet a jellemzően fekete és sötétszürke színvilággal.

Galéria megnyitása

Az újítást az irodai alkalmazások beállításában lehet elérni, ez az oldalról előcsalható lapon érhető el, és a beállítások között pedig a Témák opciót kell keresni, illetve keresni sem igazán kell, mert a vállalat kiemelten a lap tetejére helyezte ezt, hogy minél könnyebben el lehessen érni. Megeshet, hogy egy megnyitott fájl nem mutat jól a sötét mód bekapcsolását követően, éppen ezért a Google egy gyors kapcsolót is elhelyezett, mellyel rögtön vissza lehet állítani az eredeti megjelenést. Ez a kapcsoló a megnyitott dokumentumnál a legördülő menü előhívásával érhető el azonnal.

Galéria megnyitása

Az már csak járulékos pozitívuma a sötét módnak, hogy ezzel adott esetben az elégedett energián is lehet spórolni. Hiszen amennyiben AMOLED kijelzős okostelefonon alkalmazza ezt a beállítást az ember, akkor a technológia sajátossága miatt jóval alacsonyabb lesz a megjelenítő saját fogyasztása, mintha fehér, illetve élénk felületeket kellene kirajzolni.

Szóval lesznek, akik ezzel két legyet tudnak ütni egy csapásra a kényelmi funkcióval, ami a következő napokban fokozatosan válik majd elérhetővé minden felhasználó számára az említett alkalmazásokban az Android operációs rendszer esetén. Azt is megjegyezte itt a Google, hogy az általános és a G Suite felhasználókat egyaránt érinti a dolog.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap