Újabb androidos, irodai alkalmazást készít a Microsoft

Ezúttal az Office programok összefogása a célja a vállalatnak.

Újabb androidos, irodai alkalmazást készít a Microsoft

A Microsoft néhány éve egyre nagyobb figyelmet szentel az Android támogatására. Ennek eredményeként már oda jutottunk mostanra, hogy a redmondiak be is jelentették az első androidos készüléküknek az érkezését. A Surface Duo csak jövőre fog jönni, és addig még a cég sok szoftverrel fog készülni, ezúttal a Microsoft Office érkezéséről számolhatunk be.

Galéria megnyitása

A „Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & more” névre hallgató program még fejlesztés alatt áll, de egy rövid ideig már elérhető volt a Play Áruházban korai hozzáféréssel. Ennek köszönhetően pedig megtudhattuk, hogy nagyjából mire is kell számítani ettől a programtól. Persze már a neve is eléggé árulkodó, értelemszerűen arra fog ez szolgálni, hogy összefogja majd egy helyre az olyan népszerű irodai szolgáltatásokat, mint a szövegszerkesztő, a táblázatkezelő, a prezentáció menedzselő és a többiek.

Az nem vitatható, hogy a legnépszerűbb irodai programok a Microsoft nevéhez köthetőek, de ezek sokáig nem voltak elérhetőek mobilról. Mostanra viszont a cég pótolta ezt a hiányosságát, és az újonnan érkező Office applikáció pedig már kombinálva fogja a szolgáltatásokat tálalni a felhasználók millióinak. A leírás szerint az újdonság alkalmas lesz dokumentumok létrehozására, szerkesztésére, és ami ennél sokkal fontosabb, valós idejű kollaboratív munkára is. Az Office kapcsolatban lesz a Microsoft felhőszolgáltatásával, ennek köszönhetően pillanatok alatt lehet majd online menteni a munkákat, és vissza is nyithatóak innen a fájlok.

Galéria megnyitása

Elsősorban a Word, az Excel és a PowerPoint lesz terítéken a Microsoft Office alkalmazáson belül az eddigi ismereteink szerint, és különösen nagy hangsúly helyeződik majd a felhőre. Külön kiemeli a cég, hogy az online mentett dolgokat egyszerűen lehet majd keresni, és rendezetten tárolni, miközben bármikor hozzáférhetőek, ha van webes kapcsolat. Továbbá a gyors jegyzetek létrehozása is leegyszerűsödik ezen belül, mert bele lett fűzve a Sticky Notes szolgáltatás is.

A digitalizálás is lényeges opciónak ígérkezik a friss fejlesztésben. Lehetőséget nyújt majd a kész Microsoft Office arra, hogy a felhasználó lefotózzon egy dokumentumot, és ezt a program egy szerkeszthető Word fájl formájában gombnyomásra átírhatóvá, kiegészíthetővé tegye. És ez még nem minden, ugyanis egy adatokkal teleírt táblát is be lehet majd fényképezni, amiről utána az információk Excel táblázatba rendezve feldolgozhatóak vagy pusztán menthetőek. Az Office Lens integráció gondoskodni fog arról is, hogy igazából bármilyen képet pillanatok alatt digitális formába lehessen átalakítani. És az így létrejött dolgokból automatikusan lehet kreálni PowerPoint prezentációt.

Galéria megnyitása

PDF dokumentumokat is bármikor néhány érintéssel lehet készíteni a Word, Excel, és PowerPoint anyagokból, miközben a PDF-ek szerkesztésére is lehetőséget nyújt majd a Microsoft Office. Valószínűleg mindenki járt már úgy, hogy csak azért kellett kinyomtatnia egy fájlt, hogy aláírhassa. Nos, itt egyszerűen lehet majd ujjal írt szignót aggatni minden PDF dokumentumra. A személyi számítógép és a mobil közötti fájlmozgatásra is szolgál majd ügyes trükkel a program, az instant megosztásra is van benne mód, és még QR kódos elérhetőséget is lehet ezen keresztül biztosítani fájlokhoz, hivatkozásokhoz.

Jelen állás szerint a Microsoft Office-hoz legalább az Android 6 operációs rendszerre lesz szükség (később talán lesz iOS-re is), és kell majd hozzá Microsoft-fiók, bár valójában enélkül is használható lesz a program, de minden funkciót csak a bejelentkezést követően lehet élvezni. Azt nem tudni, hogy mikor lesz végleges formában mindenki számára elérhető, a korai hozzáférést éppen visszavonta a cég, ami talán annak köszönhető, hogy az első próbáknál sok hibát tapasztaltak az emberek.

Microsoft Office: Android (jelenleg nem elérhető)

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap