Új szintre emeli a HDR támogatását a YouTube

Már élő bejelentkezések alkalmával is lehet majd HDR képet használni, ami látványosabbá teheti a videózást.

Új szintre emeli a HDR támogatását a YouTube

A YouTube tisztában van azzal, hogy napjainkban már egyre elterjedtebbek az olyan eszközök, amik képesek valós idejű HDR videózásra, és ennek szeretnének teret engedni azzal, hogy az élő közvetítéseknél is lehetővé teszik a HDR használatát. Ennek köszönhetően egy szimpla beszélgetős élő műsor is látványosabbá válhat, és talán többen fognak látványos környezetekből „élőzni” a portálon.

2016-ban vezette be a YouTube a HDR támogatást, ami a kiemelt dinamikatartományú videózást takarja. Ezáltal minden korábbinál látványosabb felvételek kerülhettek fel a videomegosztó felületére. A vállalat szerint a HDR minden esetben képes extrát adni a tartalmakhoz, nemcsak egy lenyűgöző természetfilm, hanem akár egy zenei koncert is élvezetesebb lehet HDR-ben.

És a vállalat ezért döntött úgy, hogy szeretné még több területen lehetővé tenni az emberek számára, hogy HDR-ben mutassák meg a világot a követőik számára. Ezért döntött úgy, hogy megoldj a HDR streamelési szupportot is. Ezáltal már olyan kiváló minőségben jelentkezhetnek majd be a követőikhez az emberek, mint amikor egy előre gyártott tartalmat töltenek fel a csatornájukra.

Galéria megnyitása

A YouTube az örömteli hírt az egyik legismertebb HDR videóval „reklámozza”. Jacob + Katie Schwarz Costa Ricáról publikált HDR videóját már közel 130 millió alkalommal látták globálisan, és ennek az egyik jelentét emelte ki a YouTube, hogy megmutassa, mennyit jelent a HDR ideális esetben a látvány javítására nézve.

Természetesen minden esetben szüksége lesz a nézőknek olyan eszközre, ami támogatja a HDR-t a YouTube-on, hogy ténylegesen a maximális minőségben élvezhessék a videókat. Az új televíziók szinte már kivétel nélkül képesek erre a középkategóriától kezdődően, és a mobilok körében is egyre elterjedtebb a HDR szupport. Ha az ember nem HDR készülék előtt ül, akkor a HDR opció számára nem lesz kiválasztható, így hamar kiderül, ha az adott konfiguráció nem alkalmas ennek a kihasználására.

Valószínűleg nem lesz túlzottan hosszú idő, mire a HDR élők általánossá válnak a YouTube-on. Azt lehet látni, hogy már egyre elérhetőbbek azok az eszközök, amik a HDR videózásnak nem szab gátat, így ez nem csak egy szűk közönség számára lesz hozzáférhető, hanem a mezei mobilok révén mindenkinek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap