Shop menü

ÚJ PAPERMATTE KIJELZŐS TÁBLAGÉPPEL NYIT EURÓPA FELÉ A HUAWEI

A MatePad 11.5″ S modell 3:2 képaránnyal és különleges felülettel jön, a cég szerint munkára ideális választás lehet.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új PaperMatte kijelzős táblagéppel nyit Európa felé a Huawei

Nincs egyszerű helyzetben a Huawei, ha mobiltelefont szeretne eladni nyugaton a GMS nélkül, de a táblagépeit még csak-csak vásárolják Kínán kívül is. Most a vállalat a nemzetközi piacokat célba véve leplezte le a MatePad 11.5″ S modellt, amihez billentyűzetet és érintőceruzát is kínál, hogy minél többet tudjanak belőle kihozni a felhasználók.

Az újdonság legérdekesebb része a kijelzője, mivel megkapta a panel a PaperMatte felületkezelést, ennek köszönhetően minimálisan tükröződik, jobban kíméli a szemet, és olyan hatást nyújt, mintha papír lenne. A kijelző 2800 x 1840 képpontos felbontást nyújt 11,5 hüvelykes felületen, ennek köszönhetően nagyon jó látványra lehet számítani. Az IPS technológiás egység 30 és 144 Hz között változó képfrissítést támogat a 3:2-es képarány mellett.

Galéria megnyitása

A harmadik generációs M-Pencil tollal lehet majd grafikus munkára is használni a készüléket, pontosan és gyorsan dolgozik együtt a két eszköz. A PaperMatte felület és a kiegészítő haptikus visszajelző rendszere olyan élményt ad, mintha papírra írna az ember, és itt olyan kicsi a késleltetés, hogy szinte nem is érződik. A Trusted Reviews beszámolója szerint is hihetetlenül alacsony késleltetéssel dolgozik az ceruza, androidos táblagépek körében páratlan természeteséggel lehet rá írni, rajzolni, miközben a PaperMatte kijelző kellemes látványt nyújt, és ellenáll az ujjlenyomatoknak.

Galéria megnyitása

A Smart Magnetic Keyboard vezeték nélkül kapcsolódik a tablethez, mágnesesen rögzül, de olyan közvetlenül működik együtt a MatePad 11.5″ S-sel, mintha egységet képezne azzal. Az M-Pencil és a billentyűzet is a NearLink kapcsolódási technológiát használja, ezzel érik el az alacsony késleltetést. Hordozás közben a billentyűzet védi a képernyőt a fizikai behatások ellen, így ilyen szempontból is hasznos.

Galéria megnyitása

A HarmonyOS 4.2 operációs rendszert használja a termék mostanra egészen széles alkalmazáskínálattal. A Huawei korábban arról beszélt, hogy mindenhol a legnépszerűbb applikációkat igyekeznek biztosítani a felhasználóknak, miközben saját szoftvereket is biztosítanak. Rajzolásra például ott van a GoPaint, jegyzetelésre a Huawei Notes, dokumentumkezelésre pedig a WPS Office.

Galéria megnyitása

8 megapixeles előlapi kamerát vonultat fel a MatePad 11.5″ S, a főkamerája pedig 13 MPixeles és van mellette egy LED-es segédfény is, melynek köszönhetően rossz fényviszonyoknál is munkára lehet fogni. Videózni mindkét kamerával Full HD minőségben lehet majd.

Galéria megnyitása

A Huawei nem árulta el, hogy pontosan milyen rendszerchip található a készülékben, azonban azt megtudhattuk, hogy valamilyen saját fejlesztésű megoldásról van szó. Az egyedi Kirin egység elvileg 2,49 GHz elérésére képes és a Maleoon 910 IGP található benne. A RAM 8 GB, a tárhely pedig 256 GB-os kapacitást biztosít. Csak ez az egy konfiguráció bukkant fel egyelőre. A kapcsolati lehetőségek frontján van Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 modul, valamint a már említett NearLink, másról nem tesz említést a Huawei.

Galéria megnyitása

Szürke, ezüst és lila színekben fog a boltokba kerülni a MatePad 11.5″ S. 510 gramm a tömege és csak 6,2 milliméter vastag a fém házba bújtatott táblagép. Négy hangszóró is került a fedélzetre a megfelelő hangzás elérése érdekében, és támogatott a Histen 9.0 technológia, ami a Huawei saját hangzásjavító megoldása. C-típusú USB (3.0) csatlakozóval lett felvértezve az új MatePad. Az akkumulátor 8800 mAh-s kapacitású, és 22,5 W-os töltést támogat.

Galéria megnyitása

A Huawei MatePad 11.5″ S mindössze 400 eurós ajánlott fogyasztói áron érkezik, tehát nem szállt el nagyon az árazása, ami mindenképpen jó hír. Ha valaki a billentyűzettel együtt akarja megvásárolni a terméket, abban az esetben már 500 eurós összeget kell érte kifizetni. Azt nem tudjuk, hogy itthon mennyibe kerül majd a termék, de remélhetőleg ez is hamarosan kiderül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére