Új modszert használ a Google Kereső a hírek tálalására

A vállalt gépi tanulást és más eljárásokat bevetve hozott létre egy új blokkot elsősorban a hírek számára.

Új modszert használ a Google Kereső a hírek tálalására

A Google számtalan különböző szolgáltatást biztosít már a felhasználók számára, de a gyökerekről sem feledkezett meg, a Keresőt is folyamatosan fejleszti. A vállalat most arra állt elő egy új rendezési megoldással, hogy a kiemelt fontosságú híreket tálcán kínálja az emberek számára.

Galéria megnyitása

A vállalat már egy ideje mesterséges intelligenciát, gépi tanulást alkalmaz annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban legyen képes rendezni a különböző találatokat a keresések végtelen soránál. A Google-nek nagyon komplex algoritmusokra van szüksége ahhoz, hogy minden esetben megbízhatóan és fair módon működjön. A keresési találatoknál korábban megjelentek a Top sztorik, és most ezt fejlesztette tovább a keresőóriás.

Galéria megnyitása

Amikor egy felhasználó keres valamilyen hírt, például képbe szeretne kerülni a NASA-val kapcsolatos legfrissebb információkkal, akkor a rendszer rögtön tudni fogja, hogy mik a legaktuálisabb, legfontosabb történések.

Eddig a kiemelt eseményekről szóló találatok csak egy kicsi statikus blokkban foglaltak helyet, most azonban ez megváltozott. Már egy dinamikusan kezelhető, oldalra lapozható elemben lesznek a keresési találatok élén.

Galéria megnyitása

Az új kialakításnak köszönhetően szebben, részletesebben tárhatóak az emberek elé a legrelevánsabb találatok az adott keresésnél. És az oldalirányban lapozható kialakításnak köszönhetően több top eredményt lehet egymás mellett kiemelni, mint korábban. A hírek úgy lesznek rendezve, hogy azokon végig haladva könnyebben megértsék az emberek az eseményeket, és hogy egyes hírek milyen módon kapcsolódnak egymáshoz adott esetben.

A Google egy teljesen új történetértelmező technológiát hozott létre annak érdekében, hogy minél hatékonyabban legyen képes megérteni a híreket és az igényeket egyszerre, és a felfedezett kapcsolatokat figyelembe véve tudja tálalni a tartalmakat. Ennek az eljárásnak hála lehet megfelelően összehozni híreket csoportokba. Egyebek mellett a BERT modellt is használja a Google a rendszerezés során.

Galéria megnyitása

A vállalat felmérései szerint ennek az újításnak köszönhetően az emberek könnyedén tudnak majd a találatok között navigálni, és képesek lesznek gyorsan kiszűrni azokat a tartalmakat, amik leginkább érdekesek számukra. A Google a legfontosabb információkat próbálja majd kiemelni is, hogy az információrengeteg áttekintése még jobban menjen.

Kiemelte a Google, hogy hosszú ideje törekedik már arra, hogy jelentős részben képes legyen hozzájárulni az újságírók munkájához, és ez a mostani változás is ennek a részét képezi.

A Google Kereső alkalmazást frissíteni kell majd az új elrendezés megjelenéséhez. Ezt egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet majd kihasználni, és ott is csak az angol nyelvű forrásokkal fog üzemelni. Viszont ígéretet tett arra a cég, hogy a következő hónapokban azon lesznek, hogy újabb nyelvekre és régiókra terjesszék ki ezt a fejlesztést.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap