Új módja van Facebookon a szülinapi üdvözlésnek

Új módja van Facebookon a szülinapi üdvözlésnek

A Facebook Stories funkció eleinte nem igazán mozgatta meg az embereket a közösségi oldalon, de a vállalat az elmúlt években számtalan törekvést tett arra, hogy ezt megváltoztassa, és össze is jött neki. Napjaikban már 500 millióan nézik rendszeresen az ismerőseik történeteit a Facebookon (valószínűleg több bejegyzést látnak így, mint a hírfolyamokon), és most egy újabb funkciót vezetett be ezen a fronton a vállalat.

Már a születésnapi köszöntéseket is le lehet majd rendezni Stories felületen. A felhasználóknak lehetősége lesz olyan bejegyzéseket közzétenni, amikben köszöntik az éppen születésnapos barátaikat, ismerőseiket. A Stories révén az emberek képeket vagy akár rövid videókat is létrehozhatnak majd itt. Fontos, hogy az összes formázási lehetőség is biztosított lesz, ami azt fogja eredményezni, hogy elképesztően sokféle egyedi köszöntést kaphatnak majd az emberek – csak győzzék ezeket végignézni. A Facebook elmondta, hogy akár még zenét is lehet majd betenni a szülinapi üdvözlésekbe, ha éppen arra lenne igény. Digitális születésnapi üdvözlőkártya címén hivatkozik a vállalat az új funkcióra, és úgy véli, hogy ilyen formán is emlékezetes, vizuálisan gazdag köszöntéseket kaphatnak majd az emberek.

Galéria megnyitása

Nagyon egyszerűen lehet majd a Facebookon okostelefonokról létrehozni a születésnapi üdvözléseket. Ehhez csak meg kell érinteni az ismerős születésnapjáról szóló értesítést, ami eleve a Stories részen fog felbukkanni. Itt lehet friss fotót vagy videót felvenni, de kiválasztható az üdvözléshez egy korábbi felvétel is. Amikor ez megvan, akkor lehet rajzolni, írni, és matricákat pakolni a képekre, feltehető például egy Happy Birthday feliratos matrica, és beállítható alá a Happy Birthday dal is, hogy teljesen legyen az üdvözlés. Akár még személyre szabott „vetítés” is létrehozható itt, csak az emberek kreativitása szabhat hátat a dolgoknak.

Ez az újítás valószínűleg azt eredményezi majd, hogy kevesebben fogják a hírfolyamukon üdvözölni az embereket, szóval tisztább marad ez a felület. Ugyanakkor azt mindenképpen el kell mondani negatívumként a mostani újítás mellett, hogy a Facebook Stories esetében a tartalmak természetesen csak 24 órán át lesznek láthatóak. Szóval hetekkel, hónapokkal később nem lehet majd egyszerűen visszapörgetni, hogy kik is voltak azok, akik születésnapi köszöntőt küldtek, és mit tartalmaztak a köszöntések. És mint azt megtudhattuk mostanra, elsősorban a közeli barátoknak lesz majd arra lehetősége, hogy ilyesni üdvözlőket hozzon létre, szóval ezt nem fogja mindig mindenkinek mutatni a rendszer.

Az új lehetőség fokozatosan fog megjelenni a felhasználóknál a követekező hetekben, és ezáltal valószínűleg hamarosan még változatosabbá válik a Facebook Stories.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap