Új kétlépcsős azonosításon dolgozik az Instragram

A cég szakemberei ezen felül több érdekes funkción is munkálkodnak.

Új kétlépcsős azonosításon dolgozik az Instragram

Az Instagram az egyik leggyorsabban fejlődő szolgáltatás, csak az elmúlt napokban egy csokornyi olyan újításról érkezett információ, amiket már tesztel a vállalat, de egyelőre még nem tett széles körben elérhetővé. Az alábbiakban szó lesz a követők menedzseléséről, a reakciókról és arról is, hogy biztonságosabbá válik a program.

Javuló biztonság

Az Instagram hamarosan lecserélheti az eddig alkalmazott kétlépcsős azonosítási rendszert. A cég most csak SMS-es alapon nyújt lehetőséget a kétfaktoros beléptetésre, ez azonban hamarosan megváltozhat. Az SMS-alapú azonosítás elsőre biztonságosnak tűnhet, de manapság ennek a kijátszására is megvannak már a praktikák, amiről a Motherboard számolt be egy friss cikkében. A szaklap elmondása alapján egyre sűrűbben fordul elő, hogy illetéktelenek megszerzik a felhasználók telefonszámát, és egész egyszerűen csinálnak egy átirányítást a beléptetés idejére, így az SMS nem ott köt ki, ahol kellene neki.

Galéria megnyitása

Ennek a megelőzése érdekében az Instagram a jelek szerint a jövőben más biztonsági alkalmazásra támaszkodva fogja megoldani a kétlépcsős azonosítást. A vállalat olyan applikációkkal működik majd itt együtt, mint a Duo Mobile és a Google Authenticator. Ezekkel a szolgáltatásokkal már megoldható úgy a kétfaktoros belépés, hogy azt kívülről ne lehessen megzavarni, illetéktelenek ne férhessenek hozzá a speciálisan generált digitális kulcsokhoz.

A TechCrunch megkeresésre az Instagram szóvivője meg is erősítette, hogy valóban folyik a tesztelése egy erősebb kétlépcsős azonosítási formának, amivel jelentősen javítani lehet a fiókok biztonságán.

Bárki rendet tehet a követői között

Az Instagram a privát fiókok esetében már egy ideje lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók eltávolíthassák a nemkívánatos követőiket. A legfrissebb információk szerint pedig ezt hamarosan már azok is megtehetik majd, akiknek publikus a profiljuk.

A közösségi oldal szűkszámú felhasználó bevonásával teszteli ezt a lehetőséget. A funkció működése nem változik, ugyanúgy megy majd a publikus fiókok követőinek ritkítása, mint korábban a privát esetén. A vállalatnak nem célja, hogy az emberek között feszültséget gerjesszen, éppen ezért különösebb feltűnés nélkül távolíthatja el azokat a követőek a fióktulajdonos, akiknek nem szeretné láthatóvá tenni a megosztott fotóit, videóit, történeteit. Ennek megfelelően nem kapnak semmilyen értesítést azok, aki eltávolításra kerülnek a követők soraiból.

Galéria megnyitása

Az Instagram ebben az esetben is megerősítette, hogy valóban dolgozik már ezen az opción, ám egyéb részletet nem árult el. Ezzel a lehetőséggel a vállalat több irányítási lehetőséget ad azoknak a kezébe, akik nem szeretnék zárttá tenni a profiljukat.

Választékos reakciók a Történeteknél

A Facebookon már több mint egy éve, hogy megjelentek a reakciók, amik az egyszerű kedvelésen felül további öt hangulatjel alkalmazását teszik lehetővé a bejegyzések és hozzászólások esetén. Hamarosan az Instagramon, azon belül a Történetek esetében is elérhetővé válhatnak a reakciók.

Galéria megnyitása

A reakciókat nagyon egyszerűen lehet majd használni. Egy mozdulattal előcsalhatóak lesznek a hangulatjelek, melyek félkörben fognak megjelenni a kijelző alsó részén, és csak meg kell bökni azt, amit küldeni szeretne a felhasználó. Ennek a képességnek a tesztje már egy ideje folyamatban van az iOS-en, és egyébként nem ez az első grafikus felülete, szóval elképzelhető, hogy lesz még változás ezen a fronton. Jelenleg egyébként gratuláció, sírva nevetés, kedvelés, döbbentség, szomorúság és tűz szerepel a reakciók kínálatában, de ez is módosulhat még.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward