Új grafikus felülettel várja a ZTE az Android 10-et

A vállalat tovább fejlesztette a MiFavort, így az még jobb élményről gondoskodhat majd.

Új grafikus felülettel várja a ZTE az Android 10-et

A ZTE hosszú ideje fejleszti a saját grafikus felhasználói felületét annak érdekében, hogy ezáltal valami egyedit is tudjon biztosítani a felhasználói számára. Az Android 10 érkezésével pedig sok változás lesz ezen a szinten.

A kínai vállalat ezúttal különösen sokat foglalkozott azzal, hogy egy erős környezetet húzzon fel az Android 10 köré. És igyekszik majd a vállalat eljuttatni a MiFavor 10 névre hallgató grafikus felhasználói felületet minél több készülékre. A jövőben már eleve ezzel kerülnek majd forgalomba az újabb eszközök, visszamenőleg pedig frissülni fog például a ZTE Axon 10 Pro a 4G LTE modemes és az 5G-s kivitelében is, a ZTE Blade V10 és a ZTE Axon 9 Pro is.

A ZTE a trendeknek megfelelően sötétben látja a világot, a sötét módot az Androidból átvéve megfelelően optimalizálta a MiFavor grafikus felület számára. A cél itt elsősorban az lesz, hogy kényelmesebb legyen az okostelefon használata rossz fényviszonyok esetén, mellékesen pedig energiát is lehet ezzel megtakarítani. Része ennek már jelentős mértékben a gesztusvezérlés is, aminek a fontosságára ráment az Android esetében a Google.

Galéria megnyitása

A vállalat dizájnerei alapos kezelésnek vetették alá az ikonkészletet is, így ezek már jobb kontinuitást fognak mutatni, egységesebb lesz az egész összképe a MiFavornak az apró grafikák összecsiszolása révén. Állítólag nem kevesebb mint 1600 piktogramot kellett kicserélni, és nagyjából 80 olyan kiemelt fontosságú ikon van, ami mozgó effektet is kapott, hogy még dinamikusabb, látványosabb legyen a rendszer. A MiFavor 10 esetében a lekerekített vonalvezetés élvez kiemelt szerepet, és összefüggő mozgásokat tartalmaz.

Galéria megnyitása

A témázhatóság és a háttérképek kínálata folyamatosan változik az aktuális igényeknek megfelelően a legtöbb grafikus felületnél, és a MiFavor sem kivétel ez alól. Új színsémákból és változatos háttérképekből lehet válogatni. Hat teljesen friss témát is bevezetett a ZTE, melyek részben egyedi ikonokat is magukban foglalnak.

Galéria megnyitása

Az értesítések megjelenítésén is módosított a vállalat, a MiFavor 10 esetében kis beúszó ablakok fogják mutatni a fontosabb friss eseményeket. Ehhez hasonló megoldásokat már korábban is láttunk okostelefonoknál, és itt is jól fognak működni.

Az ilyen értesítések adott esetben meg is nyithatóak, és kezelhetőek egy lebegő ablakból, így például válaszüzeneteket könnyedén lehet körmölni anélkül, hogy meg kellene szakítani a filmnézést vagy a böngészést.

Galéria megnyitása

A MiFavor 10 kapott gépi tanulási funkciókat is, és rendelkezik digitális asszisztens szolgáltatással, ami képes arra, hogy akár a mobilon belüli vezérlést is segítse. A Bixby-hez hasonlóan teheti majd ez a megoldás is a dolgát. Képes a kijelző tartalmának az elemzésére, és ezt kihasználva lehet segítséget kérni a használat közben. A Z-Booster 2.0 névre keresztelt funkció pedig azt tudja, hogy a rendszer erőforrásait gazdaságosabban osztja el, és így például képes a játékokban a teljesítmény növelésére és/vagy a késleltetés csökkentésére, de az appok indítási ideje is javulhat általa.

Ezeken felül még egy sor más újítás is lesz a MiFavor 10-ben. A rendszer képes lesz alapból dokumentumok digitalizálására és megfelelő irányba forgatására, a fotókat pedig tudja majd rendszerezni a galériában, hogy ezek könnyen áttekinthetőek legyenek. És akad ebben egyebek mellett egy új segélykérő funkció is.

A ZTE egyelőre nem közölt MiFavor 10 és Android 10 frissítési listát, csupán azt mondta el, hogy a fent említett néhány okostelefon biztosan megkapja majd. Még azt sem lehet tudni, hogy a kiemelt néhány modell számára mikor készülhet el az új környezet, de remélhetőleg ezt is kommunikálni fogja a cég.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap