Új GPU driverek az AMD-től és az Nvidiától

Az elmúlt napokban mindkét vállalat kiadott egy-egy friss drivert.

Új GPU driverek az AMD-től és az Nvidiától

AMD Radeon Software Adrenalin Edition 18.8.2

A második augusztusi Adrenalin driver ezúttal a Strange Brigade és az F1 2018 játékosoknak kedvez: előbbihez 3-5%-os gyorsulást hoz, utóbbihoz pedig optimalizációkat kínál a minél jobb játékélmény érdekében. Ezzel együtt természetesen némi hibajavítás is helyet kapott a fedélzeten, így mostantól hattal kevesebb kellemetlenség szerepel a listán.

Galéria megnyitásaKezdjük a sort a játékokkal. A Strange Brigade játékosok számára jó hír lehet, hogy Radeon RX Vega 64-es videokártyát és 3840 x 2160 pixeles natív felbontást használva akár 5%-os gyorsulást is tapasztalhatnak a korábbi driverhez képest. Aki 8 GB-os Radeon RX 580-as videokártyát és 2560 x 1440 pixeles natív felbontást használ, szintén szert tehet 3%-nyi gyorsulásra, ha a 18.8.1-es driver helyére a 18.8.2-es kiadást telepíti. Ezek az értékek persze csak optimális esetben érhetők el, vagyis a gyorsulás mértéke ennél kisebb is lehet. Aki pedig az F1 2018 világában szeretne elmerülni, szintén érdemes telepítenie a 18.8.2-es drivert, hiszen ez már tartalmazza a szükséges optimalizációkat, amelyekre a játék zökkenőmentes futásához szükség lehet.

Hibajavítások terén ezúttal hat tétel került terítékre, így aki az alábbi hibajelenségek bármelyikét tapasztalja, bátran telepítse a 18.8.2-es drivert.

 • Egyes játékoknál az FRTX és az Instant Replay funkció engedélyezésével instabilitásra és akadozásra lehetett számítani
 • Az Upgrade Advisor opció esetenként nem jelent meg a Radeon Settings játékmenedzserén belül
 • Far Cry 5 alatt aktív HDR10 támogatás mellett egyes konfigurációkon sötét vagy szürke képek jelenhettek meg
 • A Far Cry 5 egyes konfigurációkon kifagyhatott, ha a játékos változtatott a videó beállításokon.
 • A Radeon Chill minimális és maximális értékeinek szinkronizációja egyes Multi GPU alapú rendszereknél nem működött
 • A Radeon FreeSync nem minden esetben aktiválódott Call of Duty: Black Ops 4 alatt

A 18.8.2-es béta driver a Radeon HD 7700/7700M sorozat tagjaitól felfelé minden újabb asztali és mobil Radeon videokártyát támogat, de fontos megjegyezni, hogy az R9 Fury sorozattól felfelé csak 64-bites driver áll rendelkezésre a Windows 7 SP1-es és Windows 10-es operációs rendszerekhez. A drivert rendszergazdai jogosultságokkal kell telepíteni, Apple BootCamp alapú konfigurációkhoz azonban nem használható. A driver letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Nvidia GeForce 399.07 WHQL driver

Galéria megnyitása

Az AMD-hez hasonlóan az Nvidia is új eszközillesztő-szoftvert készített, ami a legfrissebb játékokhoz kínál támogatást, de a hibajavítások sem maradtak ki a sorból. A GeForce 399.07 WHQL driver a vállalat szerint optimális játékélményt biztosít a Battlefield V nyílt bétájához, az F1 2018-hiz, az Immortal: Unchained-hez, a Pro Evolution Soccer 2019-hez, a Strange Brigade-hez, valamint a Switchblade-hez is. Ezen felül az F1 2018 és az Immortal: Unchained mellé egy-egy SLI profil is jár, az F1 2018 és a Strange Brigade pedig egy-egy 3D Vision profilt kapott.

 • (Rainbow Six Siege): Driver frissítés után 100%-os TAA élsimítás mellett a kép elmosódottá válhatott, ha éppen nem volt mozgás. (2322283)
 • (Notebook)(MSHybrid): A win7-blit modell segítségével javították az átlós képtörést. (2042900)
 • (GeForce GTX 1050/1070): Az OpenGl driver nem szabadította fel korrekt módon a renderelési kontextust. (2305430)
 • (Oculus): Az Oculus VR szoftver használatakor esetenként kékhalál jelentkezhetett. (2321140)
 • (Geforce 600/700 series Kepler GPUs)(Doom (2016)): Vulkan API használatakor egyes textúrák hiányozhattak. (2322723)
 • (LA Noire VR): A LA Noire VR futtatásakor stabilitással kapcsolatos problémlák merültek fel. (2305821)
 • (Call of Duty Black Ops 4): Akadozás és teljesítménnyel kapcsolatos problémák jelentkeztek egyes konfigurációkon. (2318552)
 • (G-SYNC): A Windows 10 Spring Creators Update (Tavaszi Alkotói Frissítés) telepítése után az ablakos G-Sync mód akadozhatott. (2097340)

Az új driver a GeForce 600-as sorozattól felfelé támogatja az Nvidia videokártyákat, operációs rendszerek terén pedig csak a 64-bites kiadások szerepelnek a támogatott szoftverek listáján. A szoftvert a GeForce Experience alkalmazáson keresztül automatikusan, a megjelenés pillanatában be lehet szerezni, de alternatív módon az Nvidia szerveréről is letölthető. A driverhez tartozó dokumentáció itt található.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap