Új Gmail funkció: levélküldés visszavonása

Bizonyára sokakkal előfordult már az az eset, hogy megírtak egy igen terjedelmes elektronikus levelet (email), majd a küldés gombra kattintva, amikor a levél már el is indult a címzett felé, eszükbe jutott: Hoppá! Lemaradt egy csatolmány, meg egy megjegyzés, vagy rossz embert vettünk fel a "másolat küldése" mezőbe. Ilyenkor, mivel a címzett POP szerveréhez nem rendelkezünk admin hozzáféréssel, már nem is tudunk módosítani az elküldött levélen, maximum újraküldhetjük azt, kijavított formában.

Új Gmail funkció: levélküldés visszavonása

Bizonyára sokakkal előfordult már az az eset, hogy megírtak egy igen terjedelmes elektronikus levelet (email), majd a küldés gombra kattintva, amikor a levél már el is indult a címzett felé, eszükbe jutott: Hoppá! Lemaradt egy csatolmány, meg egy megjegyzés, vagy rossz embert vettünk fel a "másolat küldése" mezőbe. Ilyenkor, mivel a címzett POP szerveréhez nem rendelkezünk Admin hozzáféréssel, már nem is tudunk módosítani az elküldött levélen, maximum újraküldhetjük azt, kijavított formában.

A Google pontosan a fentiekben felvázolt problémára nyújt megoldást (no persze nem ad a címzett POP szerveréhez megfelelő hozzáférést). A Gmail rendszerben egy új szolgáltatás kap helyet, amely a levél elküldésének visszavonására ad lehetőséget. A fícsör gyakorlatilag pár másodperces időkeretet ad a felhasználónak: amíg az a néhány másodperc le nem telik, a "Levél elküldve." megjegyzés mellett egy Undo, azaz Visszavonás link is megjelenik, így ha eszünkbe jut, hogy javítanivaló van az email-ben, akkor ezt megtehetjük anélkül, hogy a hibás levelet megkapná a címzett.

A Google egyik munkatársa, Michael Legget - aki a Google Felhasználói Élmény fejlesztőcsapatának egyik tagja - vetette fel az ötletet: Mi lenne, ha sok más visszavonással kapcsolatos funkció mellett a levél elküldésénél is lenne lehetőség a visszavonásra? Az ötletet tett követte, majd a fejlesztőcsapat elkészítette a funkciót. A szakemberek szerint az 5 másodperces időkeret elegendő, hogy a felhasználó még időben visszavonhassa a hibásnak vélt levél elküldését.

A Gmail felhasználók a Gmail beállítások között találják majd meg az új funkció bekapcsolásához szükséges opciót: az Undo Send funkció melletti kis jelölőnégyzet kipipálásával már élni is fog az új szolgáltatás.

Megjegyzés: a hír írásakor a Gmail fiókban még nem volt elérhető a fent említett "Undo Send" beállítás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward