Új dizájnt kapott a Google Drive

Új dizájnt kapott a Google Drive

A Google frissítette a Drive szolgáltatás mobilos alkalmazását, ami így egy jelentősen átalakított grafikus felhasználói felületet biztosít az emberek számára. A keresőóriás célja, hogy a saját applikációi, és elsősorban G Suite csomag tagjainál összehangolja az applikációk felületét. Ennek jegyében már több programot is frissített az elmúlt hónapokban a vállalat, és most a Drive is sorra került.

A Google az új Material témát vette elő ezúttal is, ami a korábban látottaknak megfelelően az online tárhely szolgáltatás esetében is rendkívül letisztult lett. És a szakemberek ezúttal is igyekeztek olyan megoldásokkal élni, amik leegyszerűsítik a használatot. Mindenhol nagy, összefüggő fehér felületek uralkodnak a programban, de a különböző fájlformátumok továbbra is eltérő színű és mintájú ikonokkal lesznek illetve, hogy a nagyobb mappákban is gyorsabban el lehessen igazodni. A Google már itt is előkészítette a terepet az egész Androidot átszövő sötét módnak, ami az Android Q-val karöltve fog bevetésre kerülni, a Drive új arculata jól fog alkalmazkodni a fekete háttérhez is.

Galéria megnyitása

Az applikáció elindítását követően arra lehetnek figyelmesek a felhasználók, hogy a nyitóoldalon már csak azok a fájlok fognak azonnal látszódni, amik a legszükségesebbek lehetnek. A Google az alapján rendezi itt a dokumentumokat, hogy mikor lettek módosítva, létrehozva, mennyire sűrűn van rájuk szükség, és az adott napszakban hányszor lettek elővéve korábban. A kereső azonnal használható, és maradt felül, a navigációs gombok viszont alulra rendeződtek egy sávba. Ez utóbbi felületről egy érintéssel elérhetőek a csillagozott elemek, a megosztott tartalmak, és persze a tárolt fájlok is. A felhasználó a profilját és a fiókváltásra szolgáló részt már egy gombnyomással elő tudja hívni, a keresősáv pedig szinte mindenhonnan igénybe vehető, még a csoportosan megosztott tárhelyen is, ami főleg a G Suite felhasználókat érinti.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az emberek a fájlböngésző megnyitását követően felül, a keresősáv alatt tudnak pillanatok alatt váltani a különböző tárterületek között annak fényében, hogy éppen mire van szükségük. Itt lehet rögtön hozzáférni a biztonsági mentésekhez is egyebek mellett. Új fájlokat feltölteni ugyanúgy a „+” mintázatú lebegő gombbal lehet, mint korábban, de a színvilága ennek is átalakult. A fájlok menüje is módosult, de itt inkább csak megvariálta a gombokat a Google, jelentősebb újdonsággal nem érdemes számolni – azok a kezelőszervek kerültek előre, amikre a korábbi tapasztalatok alapján sűrűbben lehet szükség.

A Google Drive új grafikus felhasználói felülete a következő napokban fogja elérni a felhasználókat. A vállalat nem válogat, az Android és az iOS operációs rendszer esetében egyaránt érintett a frissítésben.

Google Drive: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap