Új almárkát alapított a Vivo (is)

A Vivo friss kezdeményezése egyelőre elég rejtélyes, és meglehetősen érdekes néven fut.

Új almárkát alapított a Vivo (is)

A nagy kínai vállalatok körében lassan már teljesen magától értetődő lesz, hogy van egy kisebb almárkájuk is. Éppen ezért a Huawei, a Xiaomi, és az Oppo után a Vivo is létrehozta a sajátját. A Xiaomi és a Huawei esetében fokozatosan alakult ki a Redmi és a Honor almárka egy meglévő és jól bejáratott márkanévből, az Oppo viszont tavaly a semmiből húzta elő a Realme-t, most pedig a Vivo ugyanígy járt el, bejelentette az iQOO-t. (És egyébként szigorúan véve a Xiaominak is van egy ilyen almárkája, a Poco.)

Új év, új márka, a Vivo ugyanis szinte a kínai új évre időzítette friss almárkájának a beharangozását. Okostelefont egyelőre nem jelentette be a vállalat a friss márka égisze alatt, de ami késik, nem múlik, hamarosan megjelenhet az iQOO első készüléke is, de arról egyelőre szinte semmit nem lehet tudni, hogy pontosan mire számíthatunk. Állítólag napokon belül kapni fog kész készüléket tesztelni az iQOO néhány szerencsés követője (Weibo) Kínában. Ez már kezdésnek egy meglehetősen érdekes marketingfogás, hiszen nem a szaklapokat részesíti előnyben a Vivo, hanem a lelkes közönséget. A hivatalos honlapja még nem indult el az iQOO-nak, viszont már egészen biztos, hogy az iqoo.com hivatkozáson fog futni, és készen áll, mert egy rövid időre elérhető volt az almárka bejelentése előtt. (Érdemi tartalom akkor nem volt rajta, csak a Vivóval kapcsolatos információk.)

Galéria megnyitása

A találgatások természetesen már megkezdődtek arra vonatkozóan, hogy milyen irányba indul el az iQOO. Egyesek szerint jó esély van egy játékosoknak szánt felsőkategóriás szerkezet érkezésére, mások pedig úgy vélik, hogy remek költséghatékonyságú gépre érdemes számítani. Az biztos, hogy a Vivo számára egy kiemelkedő forgalmat generáló eszköz jönne igazán jól, ugyanis folyamatosan a mobilpiac hatodik helyét foglalja le, mert rendre alulmarad az Oppóval vagy éppen a Xiaomival szemben. Viszont az előzetesként szolgáló render az iQOO márkáról igazán futurisztikus lett, ami nem alsó-középkategóriás eszközre enged következtetni.

Az új márkanév láttán sokakban azonnal felmerülhet a kérdés, hogy mégis miként kell ezt kiejteni. A legtöbb embernek Ázsián kívül az egyszerűbb márkanevek helyes kiejtése is gondot okoz, az iQOO láttán viszont még a rutinosabbak is zavarba jöhetnek. A márka friss Weibo fiókján megjelent egy kérdés arra vonatkozóan, hogy tudják-e az emberek, miként kell ezt kimondani, és néhány óra alatt több mint ezer hozzászólás gyűlt össze a kérdés alatt. Amennyiben az iQOO világszerte elérhető lesz, egészen biztos, hogy sokaknak törik majd bele a bicskája (nyelve) a helyes kiejtésbe.

Apró érdekesség, hogy az iQOO létrejöttével lényegében a kínai BBK Electronics már öt különböző márkát tömörít, hiszen ez alá tartozott eddig a Vivo, az Oppo, a OnePlus és persze a Realme is. Az új almárka eladási adatait a statisztikákban valószínűleg nem fogják külön kezelni az erre szakosodott cégek, hanem összesítik majd a Vivo alatt. És ha már itt tartunk, akkor érdemes azt is megemlíteni, hogy a BBK ezzel még nagyobb befolyást szerezhet a szegmensben, pedig már jelenleg is összesen annyi készüléket ad el a világon a különböző vállalatok alatt, hogy 2018-ban igazából csak a Samsung tudta überelni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap