Új alkalmazással rukkolt elő a Facebook, és független a Facebooktól

A Hobbi címen bevezetett megoldás a vállalat kísérleti megoldásokkal foglalkozó részlegén nőtte ki magát.

Új alkalmazással rukkolt elő a Facebook, és független a Facebooktól

A Facebook a közösségi oldal fejlesztése, valamint a kapcsolódó szolgáltatások gondozása mellett rengeteg kísérleti projektet is futtat, és most egy ilyen megoldásról lesz szó. A Hobbi névre hallgató app annyira jól sikerült, hogy a vállalat megadja neki a bizonyítási lehetőséget, de egyelőre csak egy platformon.

Mindenekelőtt azt le kell szögezni, hogy a Hobbi nem függ a közösségi oldaltól semmilyen tekintetben. Ez egy teljesen külön app egyedi céllal, és mostanáig nem is gyűrűzött bele a Facebook. Az NPE Team által alkotott programról azt lehet tudni, hogy azoknak a lelkes felhasználóknak jelent jó partnert, akik sokat kreatívkodnak, alkotnak dolgokat hobbi céllal. Az ilyen tevékenységeknek a dokumentálására nyújt lehetőséget az applikáció.

A Hobbit sokan azonnal a Pinteresthez hasonlították, de a jelenlegi formájában igazából nem olyan, mint a Pinterest. A felhasználók ebben az alkalmazásban arra kapnak lehetőséget, hogy a hobbijaik során készített dolgokat fényképezzék, videózzák, és a felvételeket pedig egy helyen rendezzék. Saját ágyat csinálsz, miközben agyagozással is foglalkozol, és néha esetleg lámpákat is tervezel, vagy éppen ételekkel kísérletezel, termékdizájnnal foglalkozol, talán kertészkedsz? A Hobbi appban szinte bárki megláthatja a lehetőséget, aki többféle szabadidős tevékenységnek is hódol.

Galéria megnyitása

Ebben a programban az emberek sorba rendezhetik önmaguk számára a munkáik során készült képeket, így akár évekkel később is gond nélkül visszanézhetik, hogy miként alkották meg korábban azt az adott dolgot. Külön megörökíthetőek az ügyes trükkök, amik később jól jöhetnek. A fejlesztők törekedtek arra, hogy egy igazán minimalista, és nagyon könnyen használható appot hozzanak létre, így gyorsan lehet készíteni munka közben egy-egy fotót a folyamat kulcslépéseiről. Van némi szerkesztési lehetőség a programban a felvételekhez, de a lehető legszerényebb eszköztárat nyújtja csak jelen állapotában.

Természetesen a Hobbi alkalmazás rendelkezik megosztási lehetőséggel is, szóval nincs teljesen elzárva a közösségi funkcióktól, de nem központi része ez. Ha az ember szeretne megosztani képeket vagy videókat az ismerőseivel, akkor megteheti minden gond nélkül. Szóval a hobbiprojektekbe ilyen módon minden gond nélkül lehet betekintést engedni.

A Facebook égisze alatt az NPE Team más programokat is létrehozott már, van csevegő programjuk Bump néven, Aux címszó alatt pedig közösségi zenei app, illetve Whale néven mém szerkesztőt is létrehoztak.

A Hobbi egyelőre nem érhető el Androidra, csak iOS-es kiadása van, de siker esetén minden bizonnyal lesz majd androidos variánsa is. Az alkalmazás egyelőre még regionálisan is korlátozott, az Egyesült Államok mellett például Kolumbiában, Spanyolországban, Belgiumban és Ukrajnában biztosan elérhető.

Hobbi: iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap