Twitter: Jöhetnek a csak hangos adások

Twitter: Jöhetnek a csak hangos adások

A Twitteren már egy ideje lehet élő bejelentkezéseket indítani, azonban eddig kizárólag videóval volt mindez lehetséges. Mostantól azonban csak hangalapú opció is választható. A mikroblognak ez az újítása ráadásul a Periscope szolgáltatásra is kiterjed, szóval ott is lehet ettől kezdve csak hangos adásokat létrehozni. A fejlesztők már néhány hete tesztelték ezt a lehetőséget, szóval ennek a megjelenése nem érhetett mindenkit meglepetésképpen.

Galéria megnyitása

A Twitter általában törekedik az egyszerűségre, és ebben az esetben sincs ez másként. A csak hangalapú élő bejelentkezések kezdeményezéséhez nem kell mást tenni, mint megnyitni ugyanazt a menüpontot, ahonnan eddig a videós adásokat lehetett indítani, és a váltáshoz meg kell érinteni az újonnan megjelent mikrofon piktogramot. A csak hangos bejelentkezések sok esetben elegendőek lehetnek, hiszen a felhasználó nem mindig szeretne bemutatni videón valamit, hanem például csak szeretne mesélni egy adott eseményről, friss élményéről. Eddig a videós bejelentkezések miatt, minden esetben érdemes volt megfelelő környezetet keresnie az embernek, ettől kezdve viszont már az ágyban fekve is megteheti ezt, ha éppen csak beszélgetni szeretne a követőivel.

A vállalat azt reméli, hogy így a Twitter (és a Periscope) már podcastoknak is helyt adhat, és többször fognak az emberek élő adásokat indítani akár kisebb események kapcsán is, például hogy elmeséljenek egy fontos hírt menet közben – amit talán nem tudnak belesűríteni a 280 karakteres limitbe.

A felvételekkel kapcsolatos statisztikákat ugyanúgy lehetősége lesz megnézni az embereknek, ahogy az korábban is biztosított volt. Kiírja a program, hogy mennyi volt az összes hallgató, hányan hallgatták újra, mennyi ideig hallgatták az emberek és így tovább. Szóval tényleg csak annyi a különbség a hangos és a videós opciók között, hogy ebben az esetben nem kell a kamera képét megosztani a nagyközönséggel.

Galéria megnyitása

A Twitter és a Periscope hangos adás indításának a lehetősége egyelőre azoknak adott, akik iOS operációs rendszerű készülékkel rendelkeznek. Arról pedig nem esett szó, hogy mikortól lesz támogatott az Android és esetlegesen a többi platform.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap