Shop menü

TÚL A 10 MILLIÓN A GALAXY S23 ULTRA, A GALAXY Z-K VISZONT MEGREKEDTEK

Az SGS23 széria jobban fogy, mint a korábbi sorozat, de a hajtogatható készülékekről már nem mondható el ugyanez egy friss felmérés szerint.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Túl a 10 millión a Galaxy S23 Ultra, a Galaxy Z-k viszont megrekedtek

A Samsung már lassan a Galaxy S24 bemutatására helyezi a fókuszt, és nagyon úgy fest, hogy jó reményeket fűzhet a következő SGS szériához. Egy friss piaci elemzés szerint a jelenlegi készülékek jobban fogynak, mint a Galaxy S22 sorozat, ugyanakkor a cég öröme nem lehet teljesen felhőtlen, mert a hajtogatható vonalon vannak bajok.

A Galaxy S23 Ultra már több mint 10 millió példányban kell el – számolt be róla a Hana Securities elemzőcég.

Az elmúlt időszakban azt lehet látni, hogy az emberek már a legdrágább mobilokért állnak tömött sorokban. A Galaxy S22 esetén tavaly az Ultra fogyott a legjobban, az Apple is a Pro Max variánsokból tudja a legtöbbet eladni, és most is arról számolhatunk be, hogy a Galaxy S23 családon belül toronymagasan az S23 Ultra a legkapósabb. Azt már addig is lehetett tudni, hogy ez a mobil fogy a legjobban, most pedig konkrétabb adatokat is kaptunk.

Összesen 22,89 millió példányban fogyott a Galaxy S23 széria eddig, és az eladásoknak csaknem a felét az S23 Ultra érte el magában. A számítások szerint 22 százalékkal tudott magasabb étékesítési volument elérni a Galaxy S23, mint a Galaxy S22 – ugyanannyi idő elteltével a rajtot követően.

A termékcsalád csúcsragadozójából nagyjából 8 hónap alatt 10,69 millió darabot szállított le a Samsung globálisan. A legkevésbé a Galaxy S23+ vonzza a vásárlókat, a nagy képernyővel, de szerényebb hardverrel szolgáló mobilból „csak” 4,11 milliós sikerült eladnia a cégnek. A Galaxy S23 még elég jól fogy, ebből 8,09 milliót vittek el a megjelenése óta. A Samsung nem nagyon szokott hivatalos adatokat kiadni, de azt még a cég is elismerte, hogy az SGS23+ gyengébben szerepel a többieknél.

Galéria megnyitása

A Galaxy S23 térnyerését segíthette, hogy mai viszonyok között már kicsinek számít, így akik kisebb felsőkategóriás mobilra vágynak, sokszor választották ezt a modellt. Kisebb és könnyebb az iPhone-oknál is. Ráadásul tavaly a Galaxy S22 nem sikerült túl jól, nagyon gyenge volt az üzemideje, éppen ezért sokan kivártak az S23 megjelenésére, ami ezen a téren jelentős fejlődést hozott.

Az SGS-ek mellett az elemzők azt is megnézték, hogyan alakulhatott a Galaxy Z széria forgalma. Ezen a téren viszont már nem túl jó a helyzet, ugyanis a cég korábban még folyamatos növekedést várt, de ez a jelek szerint egyelőre nem igazán jött össze. Sőt mi több, úgy fest, hogy egyelőre kevesebb fogyott a Galaxy Z Fold5 és Z Flip5 modellekből, mint amennyi a Z Flip4 és Z Fold4 szériából.

Galéria megnyitása

Egy éve a Galaxy Z Flip4 forgalma 2,28 millió példány körül alakult, míg jelen állás szerint a Galaxy Z Flip5-ből 2,26 millió darabot adtak el eddig. Ez persze még nem lenne olyan nagy különbség önmagában, csak arra számítottak, hogy szemmel látható növekedés jön. A Galaxy Z Fold5-nél pedig már 8%-kal kisebb az aktuális forgalom, mint ahogy a Galaxy Z Fold4 állt ugyanennyi idő elteltével. 1,35 millió helyett idén csak 1,25 millió talált gazdára a hajtogatható óriásból.

Galéria megnyitása

Pedig a Samsung olyan dolgokat küszöbölt ki a Galaxy Z sorozat idei tagjainál, amire hosszú ideje vártak tőle. Teljesen új lett a zsanér és fogytak is a mobilok, valamint a gyűrődést is kevésbé lehet érzékelni, mint az elődöknél. De valahogy mégis elveszítette a lendületét a széria.

Az idei évre azt várták, hogy már több mint 20 millió hajtogatható okostelefont fognak eladni globálisan. Kíváncsiak leszünk arra, hogy ez sikerül-e azzal együtt is, hogy a Samsungnak nem jöttek be a számításai. A Samsung jövőre már magában eladna 20 millió ilyen eszközt, de a mostani számok tükrében ez a cél meglehetősen sci-fi-szerűnek tűnik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére