Továbbra is problémás a csoportos FaceTime

Továbbra is problémás a csoportos FaceTime

Az Apple egy durva biztonsági hibát követően, az iOS 12.1.4-es kiadásával igyekezett javítani a FaceTime sebezhetőségét, de minden jel szerint a korábbi problémát kiküszöbölő frissítést követően sem lett gondtalan a funkció. Rengetegen panaszkodnak, hogy továbbra sem képesek használni a csoportos FaceTime-ot, pedig már telepítették az iOS 12.1.4-et.

A cupertinói alakulat szakemberei a biztonsági rést sikeresen elhárították az elsősorban videocsevegések bonyolítására szolgáló platformból, viszont úgy fest, hogy helyette egy másik „hibát” okoztak. A közösségi oldalakon és a vonatkozó fórumokon sokan arról számoltak be, hogy amikor szeretnének egy szimpla beszélgetéshez újabb résztvevőket hozzáadni, akkor egyszerűen nem tudják ezt megtenni, mert szürke az a gomb, mely erre szolgálna. És ezért úgy gondolják, hogy a funkció továbbra is le van tiltva, pedig valójában nem erről van szó. Mint az időközben kiderült, csak úgy lehet csoportos beszélgetéseket kezdeményezni pillanatnyilag, ha a hívást indító ember eleve több felhasználó bevonásával kezdeményezi a csevegést.

Galéria megnyitása

Amennyiben valaki úgy indít FaceTime videohívást az okostelefonjáról, táblagépéről vagy személyi számítógépéről, hogy rögtön legalább kettő embert kezd tárcsázni, akkor minden további nélkül üzemel a funkció. Ilyenkor elvileg már annak sincs akadálya, hogy további résztvevőket vegyen be a felhasználó az éppen folyamatban levő beszélgetésbe. (Egy visszajelzés arról is akad, hogy ez után is szürke volt a felhasználók felvételére szolgáló gomb, de ebben az esetben talán más hiba csúszott a folyamatban.) Ezt mostanra az Apple hivatalosan is megerősítette, szóval a cupertinói alakulat látszólag tisztában van azzal, hogy jelenleg így működik a csoportos FaceTime.

Ez önmagában egyébként még nem is lenne túl nagy tragédia, hiszen viszonylag egyszerűen át lehet hidalni a problémát szükség esetén, de mivel a felhasználók csak annyit látnak ebből, hogy továbbra sem lehet új embereket hozzáadni a FaceTime hívásokhoz ugyanolyan módon, ahogy korábban, sokan egész egyszerűen azt gondolják, hogy még mindig le van tiltva a funkció. Mivel az Apple tudatában van annak, hogy így működik a csoportos FaceTime, alapból figyelmeztethette volna erről az embereket az iOS 12.1.4 frissítéshez tartozó rövid leírásban vagy egy külön közleményben. Egy ilyen lépést követően most valószínűleg nem lenne ennyi panaszos felhasználó. (Arról egyébként nem nyilatkozott az Apple a MacRumors megkeresére, hogy mikor kívánják ezt a hibát elhárítani.)

A szakemberek már az iOS 12.2 megjelenését készítik elő a színfalak mögött, remélhetőleg ott már úgy lesz megoldva a csoportos FaceTime, ahogy eredetileg is használható volt. Ez a frissítés jelen állás szerint március második felére készülhet majd el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap