Továbbra is házi őrizetben van a Huawei pénzügyi igazgatója

A vállalat kitart amellett, hogy nem hibáztak, és jogtalanul tartják fogva Meng Wanzhou-t.

Továbbra is házi őrizetben van a Huawei pénzügyi igazgatója

A Huawei helyzetével kapcsolatosan szinte minden héten lehet valamilyen információt hallani, arról azonban már egy ideje nem volt friss hír, hogy mi történt Meng Wanzhou-val. Nos, a szakember most jelentkezett, egy nyílt levélben számolt be a helyzetéről, ami nem sokat alakult az elmúlt hónapokban.

Egy éve már annak, hogy Kanadában letartoztatták a Huawei Technologies pénzügyi igazgatóját, Meng Wanzhou-t, akit eleinte a börtön veszélye is fenegetett, de hosszú ideje sehova nem mozdult az ügye, és már hónapok óta házi őrizetben van. Menget nagyon megviselte az ügy, de kiemelte, hogy már elfogadta a helyzetét, és sok energiát tud abból meríteni, hogy a közösség együttes erővel támogatja.

„Az elmúlt egy évben tapasztaltam félelmet, fájdalmat, csalódást, reménytelenséget, szenvedést és küszködést. Azonban egy év alatt megtanultam elfogadni a helyzetemet. Nem félek többé az ismeretlentől.” – olvasható a pénzügyi igazgató levelében. „Az elmúlt egy évben sokat segített kollégáim, és a Huawei felhasználóinak és partnereinek támogatása és biztatása, akik továbbra is bíznak bennünk, támogatnak és várnak vissza.” Meng egyebek mellett azt is elmesélte, hogy idejét főleg olvasással és olajfestmények készítésével tölti otthonában.

Galéria megnyitása

A Huawei hivatalos közleményben továbbította a médiának Meng Wanzhou levelét, és ebben kiemelték, hogy a vállalat álláspontja az ügyben sziklaszilárd. A kínaiak folyamatosan azt hangoztatják, hogy a pénzügyi igazgatót alaptalanul tartják fogva a hatóságok. És eközben a Huawei minden eszközt felhasználva próbálja tisztázni az amerikai vádak alól a céget és Meng Wanzhou-t egyaránt.

Fontos, hogy Meng Wanzhou ügye nincs összefüggésben az amerikaiak által tervezett kereskedelmi szankciókkal és a nemzetbiztonsági kockázat vádjával. A vállalat pénzügyi igazgatóját azért fogták el Kanadában, mert az Egyesült Államok szerint jóval korábban, a kereskedelmi tiltások ellenére is értékesített különböző kommunikációs berendezéseket Irán számára. Amerika hónapokig tartó vizsgálatot követően adott ki elfogatóparancsot Meng Wanzhou ellen, aki az USA szerint jóváhagyta a Huawei és az Irán közötti kereskedelmet.

Meng azt követően került házi őrizetbe vancouveri otthonában, hogy letette a kiszabott,10 millió kanadai dolláros óvadékot, de így is folyamatosan nyomkövetőt kell viselnie a bíróság döntése értelmében. És egyáltalán nem lehet tudni, hogy mikor és milyen előrelépés történhet az ügyében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap