Tovább növeli a minőséget a YouTube Androidon

Tovább növeli a minőséget a YouTube Androidon

A YouTube személyi számítógépek esetében olyan felbontáson használható, amilyenen csak a felhasználó szeretné. Akár a 8K Ultra HD minőséget is ki lehet választani egy 1366 x 768 képpontos felbontással rendelkező lapot előtt üldögélve. Viszont nincs ez így minden esetben.

Az androidos alkalmazás eddig úgy volt kialakítva, hogy a felbontást alacsonyabb szinten korlátozta. Hiába képes ma már nagyon sok készülék teljesen gond nélkül mozgatni a 4K Ultra HD videókat, a YouTube-ot például nem lehetett ilyen felbontáson élvezni. Legalábbis egészen mostanáig. Az kliens applikáció ettől kezdve már akár a 4K Ultra HD-ben, 60 FPS-sel és HDR-rel is képes lesz lejátszani a különböző tartalmakat.

A visszajelzések szerint a Google szerveroldalon kapcsolja be a bővített felbontás használatára vonatkozó lehetőséget. Az alkalmazás verziójától függetlenül figyelhető meg a 4K Ultra HD támogatásnak a bevezetése. És igazából ez abból a szempontból már időszerű volt, hogy az iOS-re szabott YouTube alkalmazás igazából már az iOS 14 megjelenésével együtt megkapta ezt az újítást.

Galéria megnyitása

Fontos azt elmondani, hogy amennyiben az adott videó kihasználja a 60 FPS-es módot és a HDR-t is a megnövelt felbontás mellett, akkor azért oda már nem árt majd az erősebb hardver, de szimplán a 4K Ultra HD 30 FPS mellett már középkategóriás készülékeken is eldöcög.

Van-e értelme a natív felbontásnál nagyobbra állítani a YouTube videókat? Nos, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy igen. Persze nem lesz olyan szép a kép, mintha 2160p-s képernyőn rajzolódna ki az adott videó, de a lényegesen magasabb bitrátával valamelyest jobb nézői élményt lehet majd elérni ilyen módon. Érezhetően élesebbé válik a kép a magasabb felbontási beállításon a szerényebb tömörítésnek hála.

Azok a felhasználók, akik kellően erős mobillal rendelkeznek, és megfelelő sávszélesség is kapcsolódik ehhez, azok nyugodtan kiélvezhetik az új lehetőséget, mert egy csipetnyit tényleg jobb lesz a képminőség.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap