Történelmi nagyságú bevétel az Apple-nél

A tőzsde válsága miatt számos számítógépgyártó került szorongató helyzetbe. A Dell-nek nem sikerült elérni a kitűzött negyedéves célt, a HP pedig reménykedik hogy sikerült teljesítenie a pénzügyi tervet. Az Apple azonban jelentős profitnövekedést tudott felmutatni az elmúlt negyedévben.

Történelmi nagyságú bevétel az Apple-nél

A tőzsde válsága miatt számos számítógépgyártó kerül szorongató helyzetbe. A Dell-nek nem sikerült elérni a kitűzött negyedéves célt, a HP pedig reménykedik hogy sikerül teljesítenie a pénzügyi tervet, de messze nem biztos benne. Az Apple azonban jelentős profitnövekedést tudott felmutatni az elmúlt negyedévben.

Tegnap jelentette be 2008 utolsó negyedévi pénzügyi adatait az Apple. 7,9 milliárd dolláros bevételhez 1,14 milliárdos profit párosul, ami 2007 negyedik negyedévéhez képest 27 százalékos bevétel- és 26 százalékos profitnövekedés. A vállalat bruttó árrése most 34,7 százalékos volt, szemben a múlt év végi 33,6 százalékhoz képest.

Az Apple állításai szerint az elmúlt pénzügyi negyedévben (ami szeptember 27-ig tartott) 2 611 000 Macintosh számítógépet adott el, ez 21 százalékos növekedés a 2007-es értékhez képest. iPod-ból 11 052 000 darabot értékesítettek, 8 százalékkal többet mint tavaly, iPhone-ból pedig 6 892 000 kelt el a tavalyi 1 119 000-hez képest. Ez jó eséllyel a 3G megjelenésének tudható be.

Az Apple fejlődése egyelőre töretlen, az Egyesült Államokban már a PC-piac 20 százalékát tartja a markában Steve Jobs vállalata.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward