Törölte a Google a Play Áruházból az AnTuTu teljesítménymérőt

Több kérdőjel is van az ügyben; jelenleg az Androidra nem lehet a megszokott módon telepíteni a szolgáltatást.

Törölte a Google a Play Áruházból az AnTuTu teljesítménymérőt

Bár az AnTuTu nem a legjobb megítélésű alkalmazás a teljesítménymérésre szolgáló megoldások körében, de ennek semmi köze ahhoz, hogy a Google váratlanul törölte a Play Áruház kínálatából. Egyelőre még eléggé ködös a történet, és nem lehet azt tudni, hogy a jövőben visszakerülhet-e a sokak által használt app a Play Áruházra, vagy csak alternatív forrásból lesz a továbbiakban elérhető.

A hétvége folyamán arra lettek figyelmesek azok a felhasználók, akik az AnTuTu-t vagy annak bármilyen egyéb mérőprogramját szerették volna telepíteni androidos okostelefonjukra, esetleg táblagépükre, hogy egyszerűen nem találták a programot. És, mint azt megtudhattuk mostanra, ez nem a véletlen vagy egy hiba műve, a Google valóban törölte az AnTuTu appot – és a fejlesztő további megoldásait is.

A Google nem árulta ezt el, hogy milyen indokkal került sor az AnTuTu szoftvereinek az eltávolítására, de az az AnTuTu révén kiderült, hogy a Cheetah Mobile elleni vizsgálatnak esett áldozatul. A kínai Cheetah Mobile jelen állás szerint több visszaélést is elkövethetett az Androidon, és mivel nem megfelelő viselkedést tanúsított, ezért felszámolta a Google az összes általa létrehozott szoftvert. Az AnTuTu pedig a Google meglátása szerint túlságosan szorosan kapcsolódott a Cheetah Mobile-hoz, és ezért találta úgy a keresőóriás, hogy annak is mennie kell.

Galéria megnyitása

Az AnTuTu meglehetősen hevesen reagált az ügyre, ami igazából teljesen érhető. A vállalat váltig állítja, hogy semmilyen formában nem volt köze a Cheetah Mobile működéséhez. Külön kiemelte az AnTuTu, hogy hosszabb ideje működik, mint az említett fejlesztő, ugyanakkor azt elismerte, hogy vannak kapcsolatok az AnTuTu és a Cheetah Mobile között, de hangsúlyozta, hogy nem fér hozzá semmilyen formán a Cheetah Mobile az AnTuTu fiókjához és az ott tárolt adatokhoz. És nem is végzett semmi olyan tevékenységet a szoftver az Android égisze alatt, ami a Play Áruház szabályzatába ütközött volna.

A Cheetah Mobile és az AnTuTu befektetői kapcsolatban áll 2014 óta, és a vállalat szerint ez elegendő volt a Google-nek ahhoz, hogy ezt a súlyos csapást meghozza. De itt az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a Cheetah Mobile elnöke ott van az AnTuTu igazgatótanácsában, és talán erre vezethető vissza a bizonytalanság, ami most az intézkedéshez vezetett. Az AnTuTu kiemelte, hogy a Cheetah Mobile szakembere semmilyen formán nem befolyásolta a cég működését, lépéseit, és azon van jelenleg, hogy tisztázza a dolgot a Google-lel.

Remélhetőleg a keresőóriás hamarosan hivatalosan is beszámol arról, hogy pontosan mi történt az AnTuTu-val. Jelenleg azt nem tudjuk, hogy mekkora eséllyel kerülhetnek vissza a Play Áruház kínálatába az AnTuTu fejlesztései. Ha valaki be szeretné szerezni a teljesítménymérőt, esetleg a későbbiekben frissítené ezt, az AnTuTu hivatalos oldalán keresztül férhet hozzá az .APK fájlhoz. Az App Store-ban pedig minden gond nélkül szerepel továbbra is, az Apple nem törölte a kínálatából az appot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap