Törli az inaktív fiókokat a Twitter

A nem használt felhasználói nevek is fel lesznek szabadítva ennek a döntésnek a nyomán.

Törli az inaktív fiókokat a Twitter

A Twitter aktív felhasználói tábora egy ideje már nem tud növekedni, 330 millió körül stagnál a havi aktivitás, de ez nem azt jelenti, hogy nem gyarapodik a regisztráltak száma. Fel kellett ismernie a mikroblognak, hogy egészen nagy az aránya a fiókelhagyásnak. Sokan vannak, akik használják egy rövid ideig a szolgáltatást, utána pedig teljesen megfeledkeznek róla.

Egészen eddig a Twitter nem igazán foglalkozott az inaktív fiókokkal, pedig a használaton kívüli regisztrációk törlése általában bevett dolognak tekinthető. Mostantól azonban a mikroblog is elkezdi kiszórni azokat a fiókokat, amikkel nagyon hosszú ideje nem lépet be senki. Egészen pontosan a hat hónapnál hosszabb ideje nem használt regisztrációkat fogja felszámolni a vállalat.

A Twitter most bejelentett intézkedése december 11-én indul, szóval még van ideje azoknak bejelentkezni, akik szeretnék megtartania a regisztrációjukat, de meglehetősen sok ideje nem léptek be. Természetesen a mikroblog minden érintettnek felhívja a figyelmét a törlést megelőzően, nem kell attól tartani, hogy szó nélkül meg fogja semmisíteni a felhasználói fiókokat.

Galéria megnyitása

A visszajelzések szerint az inaktivitásról és a törlésről szóló információkat közlő levélben a Twitter külön kiemeli, hogy a fiók megtartásához el kell fogadni a legutóbbi változásokat a mikroblog szabályzatában. „A Twitter használatának folytatása érdekében el kell fogadnia a jelenlegi feltételeket, az adatvédelmi irányelveket és az új sütik használatát.” – olvasható az értesítésben.

A Twitter szóvivője azt is elmondta, hogy az intézkedések megkezdésekor nem fog azonnal minden hat hónapnál hosszabb ideje inaktív fiók megszűnni, fokozatosan indul a nem használt regisztrációk megsemmisítése, és akár hónapokat is igénybe vehet, mire utoléri magát a vállalat. A jövőben viszont már ez lesz a bevett gyakorlat, 6 hónap elteltével fel lesznek számolva a fiókok.

Mi lesz a regisztrált nevekkel? Nos, azokban az esetekben, amikor a regisztrációk megszűnnek, a felhasználónevek fel fognak szabadulni. A rendszer nem fogja számon tartani korábban már használtként azokat a neveket, amikhez nem fűződik aktívként nyilvántartott fiók. Amennyiben tehát valaki később megint visszatérne a Twitterre, akkor újra tud majd regisztrálni ugyanolyan néven, kivéve persze azt az esetet, ha valaki ezt időközben „elfoglalja” – hiszen ennek sem lesz semmi akadálya.

Elmondta a Twitter, hogy azért tartja fontosnak ezt a lépést, mert így a továbbiakban pontosabb képet tud majd adni a felhasználóknak – és a befektetőknek – a regisztráltak táboráról. És nem tudja majd senki sem úgy használni a rendszert, hogy nem fogadta el korábban a felhasználási feltételeket, valamint az adatvédelemmel kapcsolatos elveket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap