Többféle módon jelzi az 5G-t az Android 11

Többféle módon jelzi az 5G-t az Android 11

Az Android 11 operációs rendszer az év második felében indul majd hódító útjára, és kiderült, hogy ebben a Google a mostanitól eltérően fogja címkézni a hálózati kapcsolatot, amennyiben az 5G-ről van szó. Ezt azért lépi meg a vállalat, hogy egyértelműbb legyen a rendszer, ugyanis az 5G hálózatok mögött többféle infrastruktúra állhat.

Amennyiben a felhasználó a készülékén azt látja majd az értesítési sávon, hogy „5G”, abban az esetben arról van szó, hogy egy normál 5G hálózati kapcsolaton „lóg” a készüléke, ami a Sub-6 frekvenciatartományban üzemel, szóval 6 GHz alatti sávról van szó.

Ha az „5Ge” jelzés teszi ki az operációs rendszer, akkor olyan kapcsolatról van szó, aminek az alapját még egy rendkívül fejlett 4G LTE technológiás infrastruktúra biztosítja. Ebben az esetben is elképesztően jó letöltési sebesség érhető el, de azért mégsem az új generációs technológia minden előnyét élvezheti az eszköz.

Amikor viszont az „5G+” címke bukkan fel a készüléken, akkor már olyan kapcsolatot létesített a mobil, ami nemcsak, hogy 5G-s, hanem mmWave hullámon üzemel. Jelenleg nagyon kevés helyen van kiépítve konzumer mmWave hálózat, és minimális azoknak az okostelefonoknak a szám, ami egyáltalán lehetőséget nyújt a 24 GHz feletti sávok elérésére.

Galéria megnyitása

Az LTE esetében is kétféle jelzés szerepel egyébként az Android 11-ben. A szimpla 4G LTE kapcsolatnál a készülékek az egyszerű „LTE” feliratot teszik majd ki, és amikor vivő aggregációt alkalmaz egy készülék, hogy nagyobb átviteli sebességet tudjon elérni több sávon, akkor megjelenik az „LTE+” címke.

A mostani hír kapcsán egy apró érdekesség, hogy 2018-ban az AT&T elkezdte a saját hálózatán az iPhone-okon az „5G E” ikont megjeleníteni, ami az LTE Advanced hálózatokat takarta valójában, és semmilyen formán nem volt köze az 5G-hez. Akkor pert is vont maga után ez a lépés. Persze ezúttal teljesen más a helyzet az 5Ge esetében, hiszen ilyen hálózati kapcsolaton elvileg akár 3 Gbps-os tempó is elérhető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap