Több Xiaomi is Android Pie frissítést kapott

Több Xiaomi is Android Pie frissítést kapott

A Redmi termékcsaládnak két tagjára is szinte egyszerre vált hivatalosan elérhetővé az Android 9.0 operációs rendszer. A hír azokat a tulajdonosokat nem érhette váratlanul, akik figyelemmel kísérték a frissítések fejlődését, ugyanis a Xiaomi korábban már elkészítette az érintett mobilokra a béta kiadást, így várható volt a végleges verziók érkezése.

A Redmi 6 Pro és a Redmi Note 5 Pro kapott kéz a kézben Android Pie frissítést, ezek az okostelefonok a felhasználói visszajelzések alapján először Indiában fognak frissülni, de a következő napokban, hetekben más régiókat is elér majd az új operációs rendszer. A készülékek értesítést fognak küldeni a tulajdonosoknak, ha elérhető az OTA frissítés, de a beállításokon belül a megfelelő menüpontban ezt manuálisan is lehet ellenőrizni. A Redmi Note 5 Pro esetében a MIUI 10.3.1.0.PEIMIXM azonosítóval rendelkező frissítés hozza el az Android 9.0-t, míg a Redmi 6 Pro esetében a MIUI 10.3.2.0.PDMMIXM kiadásra kell számítani. Mindkét frissítés 1,6 GB-os méretet öltött, szóval olyankor érdemes belefogni a letöltésbe és a telepítésbe, amikor stabil hálózati kapcsolat és megfelelő töltöttségi szint egyaránt biztosított.

Galéria megnyitása
Redmi 6 Pro

A főverziós frissítések a hibajavításokon túl sok újítással járnak. Számolni lehet itt az Android 9.0 érkezése révén egyebek mellett az adaptív fényerőszabályozásra, a továbbfejlesztett akkumulátorkezelésre, a gesztusvezérlés nagyobb teret nyerésére, és az Apps Action, valamint a Slice funkciók megjelenésére is. Ezeken felül a Redmi 6 Pro esetében biztosan lehet tudni, hogy az App Lock szekción belül is megjelenik az arcfelismerési lehetőség, amivel külön lezárható még az értesítési sáv elérése is a lezárt képernyő esetén. Az arcfelismerést optimalizálta is a vállalat, hogy még hatékonyabban működjön, így talán nagyobb biztonságot is képes nyújtani. És mindkét okostelefonnál számítani kell arra, hogy a Mi Cloud egy átszabott nyitóképernyőt kapott, ami a korábbinál sokkal mutatósabb, és reményeink szerint informatívabb is lett.

Azt is meg kell még jegyezni még a frissítések kapcsán, hogy mind a kettő a májusi biztonsági csomagot vonultatja fel, ami ugyan most már nem a legaktuálisabb, de amikor a frissítéseket befejezte a Xiaomi, akkor még annak számított. Szóval ezt a „hiányosságot” aligha lehet felróni a kínai alakulatnak, és talán a szóban forgó Redmik egy időközi frissítéssel a júniusi javításcsomagot is megkapják majd.

A Xiaomi további frissítésekkel készül, a Redmi Y2 például szinte biztosan sorra fog kerülni még ebben a hónapban, de más korábban forgalomba került modellek is frissülhetnek júniusban – vagy később.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap