Több ponton is változik az Instagram felülete

Egyszerűbben át lehet majd tekinteni a profiloldalt, és a követők is másként lesznek rendezve.

Több ponton is változik az Instagram felülete

Az Instagram folyamatosan csiszolgatja az alkalmazásait, hogy az a lehető legjobb felhasználói élményről tudjon gondoskodni. A vállalat most úgy rajzolja át az applikációja felületét, hogy az letisztultabb és informatívabb lett a változásoknak köszönhetően, azoknak pedig könnyebb lesz a profilokat keresni, akik nagyon sok követővel rendelkeznek.

Az első és legfontosabb változás a profil esetében lesz megfigyelhető. Az Instagram ehhez a területhez régóta nem nyúlt, most viszont teljesen át lett szabva az a rész, ahol a személyes adatok vannak. A fióktulajdonosok profilképe átkerült a kijelző jobb oldalára, és minden szöveges mező fel lett hozva a képernyő tetejére a bal oldalon. Az első sorban szerepel a név nagyobb betűkkel és vastagon szedve. Ez alatt olvasható majd a felhasználó saját leírása olyan extra információkkal megtoldva, mint például a saját honlapra vagy más közösségi oldalakra vezető hivatkozások. Az üzleti profilok esetében pedig még a név alatt szerepelni fog egy plusz sorban halványabban az, hogy milyen jellegű tevékenységet folytat a fiók gazdája. A követők számának a feltüntetése és a nevek kiemelése nem módosult, de akadnak még itt átalakítások.

Galéria megnyitása

Az Instagram tervezői megváltoztatták a Követem, Üzenet, Hívás, E-mail és egyéb gombok elhelyezését is a különböző profiloknál. Ezek már a személyes adatok alatti szekcióban helyezkednek el egy vagy kettő sorba rendezve. Az applikáció ezekből csak annyit fog mindig mutatni, amennyi éppen aktuálisan elérhető egy felhasználói fiók esetében. A feltöltött tartalmak listázásához nem nyúlt az Instagram, viszont azokat a lapfületeket még megváltoztatta, ami a különböző nézeteket, tartalmakat hozza elő. Itt eddig kicsi piktogramok helyezkedtek el, mostantól viszont feliratok olvashatóak, így mindenki hamarabb át fogja látni ezt a részt, és gyorsabban lesz képes tájékozódni.

Galéria megnyitása

A profillap mellett az Instagram hozzányúlt ahhoz a területhez is, ahol a felhasználók megnézhetik a követőiket, illetve azt, hogy ők kiket követnek. Eddig itt ömlesztve volt az összes követő, illetve követett, de már bevezetésre kerül egy „Mutual” lapfül is. Ez fog alapértelmezetten megnyílni, és itt lesznek azok a profilok felsorolva, amikkel kölcsönös a követés. Az Instagram úgy veszi, hogy ezekben az esetekben erősebb a kötelék a felhasználók között, és abból kiindulva teszi alapértelmezetté ezt a lapot, hogy az ismerőseit sűrűbben keresi az ember.

Galéria megnyitása

Az új grafikus felhasználói felület jelenleg még tesztelés alatt áll, de már nem zárt tesztről van szó. A vállalat folyamatosan fogja terjeszteni az emberek körében, pillanatnyilag még csak egy szűk csoport látja ezt. A következő hetekben az Instagram egyszer szélesebb közönséget von majd be a felület tesztelésébe, és amennyiben minden jól alakul, mindenki számára elérhetővé válhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap