Shop menü

TÖBB GALAXY MOBILRA LESZ ELÉRHETŐ A SAMSUNG MÁGIKUS KÉPSZERKESZTŐJE

A Samsungnak már számos szoftvere van a fotózáshoz, ,most egy újabb kap friss funkciókat és szélesebb eszköztámogatást.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Több Galaxy mobilra lesz elérhető a Samsung mágikus képszerkesztője

Lassan talán már a Samsung sem tudja nyomon követni, hogy mennyi különböző applikációt kínál fotózásra és képszerkesztésre. A cég tavaly rukkolt elő a Galaxy Enhance-X alkalmazással, melynek a teljes nevében még az „AI Photo Upscaler & Magic Editor” is szerepel, ez ugyanis egy olyan szoftver, ami a rossz minőségű, elfuserált felvételek gyors és egyszerű helyreállítására lett kitalálva.

Az okostelefonokkal készült felvételek már egyre jobb minőségűek, de azért bőven van mit javítani rajtuk általában. A Samsung igyekszik a készülékeiből minél jobb fotóst varázsolni, és ezért nyújt egyre több szoftvert ezen a fronton. A Galaxy Enhance-X egy évvel ezelőtt debütált, és csak a Galaxy S22 modelleken futott, viszont azóta bővült az eszköztámogatás és most ezen a fronton újabb előrelépéséről számolhatunk be.

A jövőben már telepíthető a program az összes Galaxy S20, Galaxy S21 és S22, valamint S23 modellre egyaránt, beleértve a szerényebb Galaxy S FE kiviteleket is. Támogatott ezeken felül a Galaxy Note20 és Note20 Ultra is, és persze a hajtogatható okostelefonok sem maradhattak ki a sorból, így említhető itt a Galaxy Z Flip sorozat minden eddig megjelent tagja és a Galaxy Z Fold2-től minden újabb konstrukció.

Galéria megnyitása

Még ezen a ponton azt is elmondhatjuk, hogy a Samsung állítólag dolgozik azon, hogy egyéb készülékeken is lehessen használni a későbbiekben a Galaxy Enhance-X alkalmazást. A Galaxy Tab táblagépeken különösen érdekes lenne ez, hiszen nagy kijelzőn jól lehet képeket szerkeszteni. Ha minden igaz, és a cég meg tudja valósítani az elképzeléseit, akkor akár Galaxy A, Galaxy M és Galaxy F szériás eszközökre is elérhető lehet idővel az app.

De mire is képes ez a program pontosan? Nos, a Galaxy Enhance-X egy olyan mesterséges intelligenciát használó képjavító megoldás, ami képes feljavítani különböző felvételeket. A használata sok esetben csak néhány érintést igényel, és máris egy jobb minőségű fotót kapnak a felhasználók. Az egyszerű látványosabbá varázsolás mellett régi, elmosódott fotókon feljavítja az élességet, a kontrasztot és a részletgazdagságot egyaránt. Kisebb hiányzó képrészletek pótlására is képes.

Galéria megnyitása

Az objektívek által okozott torzítást is képes valamilyen szinten visszaállítani a Galaxy Enhance-X, és az alacsony felbontású anyagokat pedig fel lehet vele skálázni akár nyomtatható minőségűre is. Generatív MI eljárást bevetve oldja meg a rendszer, hogy a felvételekbe új életet leheljen. Eddig béta verzióban volt elérhető, de most elkészült, és már úton vannak további fejlesztései is.

A Samsung elmondta, hogy a Galaxy Enhance-X belátható időn belül kapni fog egy olyan funkciót, mely minden eddiginél jobb lesz dokumentumok beolvasására. Tökéletesre fogja állítani a kontrasztot és a színeket, rendbe teszi a torzítást, eltünteti az apró, oda nem illő dolgokat és kiválóan olvashatóvá varázsolja a szöveget.

A későbbiekben pedig a cég szeretné azt elérni, hogy a Galaxy Enhance-X szolgáltatást ne csak fényképek feljavítására lehessen használni, hanem akár videóknak a minőségét is képes legyen rendbe hozni. Hogy itt pontosan mire is lehet gondolni, arról egyelőre nem esett szó, minden bizonnyal másabb opciók lesznek majd a videóknál, mint a fotók esetén.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére